Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nikša Sviličić

Druga strana slutnje

  • Nakladnik: Funditus
  • 04/2018.
  • 220 str., meki uvez
  • ISBN 9789535903468
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Tri žene. Jedna sputana tradicijom patrijarhata, druga slobodoumna i lakomislena, treća pomirena s bolešću i njenim ishodom. Tri muškarca. Sličnih čežnji, različitih sudbina. Jedan uhvaćen u mrežu očekivanja okoline i iznevjerene iluzije, drugi, samopouzdani bonvivan koji živi na potrebi drugih da nahrane vlastitu taštinu i treći, uhvaćen u klopku bračne krize i izgubljenih karijernih ideala.

Jedan policijski inspektor. Jedna policijska postaja. Jedno selo u vrleti. Jedan velegrad. Prilika za ljubav i neimanje snage za oprost.

Likove ovog romana ulančane strukture i posve neočekivana završetka razdvajaju životne okolnosti, obrazovanje i ono što bismo u suvremenosti nazvali karijerama, no spaja ih to što nisu sretni. Utjecajem onoga Nečeg, većeg od čovjeka i njegovih nakana, u kratkim trenutcima jednog ljeta njihove će se naoko različite, a toliko slične sudbine suptilno međusobno očešati bez njihove volje, tvoreći tako kovitlac života ispunjen smijehom i plačem, bolju i radosti, propuštenim i ugrabljenim prilikama, kriminalističkim istragama, karijernim smicalicama, danim zavjetom, prokockanim imetkom… i začeti priliku za novi početak… 

 

Jedan od rijetkih romana koji kad počnete čitati jednostavno ne možete odložiti, ugasiti svjetlo i zaspati. Iznimno uvjerljivi opisi likova, situacija i karmičkog dodira, upakirani u izvrsnu dramaturgiju, s iznenađujuće efektnim završetkom, to je Druga strana slutnje, zaista odličan roman!
Vedran Mlikota, akademski glumac

U "triptihu poroka" Nikše Sviličića sve pršti od niskih strasti, seksa i krvi. U paklu seksualnog razvrata, ubojstava i smrtonosnih bolesti autor se snalazi kao riba u vodi... i drži čitatelja prikovanim za svoje uzbudljivo štivo.
Robert Pauletić, pisac i enigmat

Od epskih ruralnih zapleta, do ingenioznih urbanih obrata, ovo je knjiga koja se čita u dahu. Osim briljantnog uma i izvanzemaljske biografije, Sviličić ima i predivan literarni talent. Hvala nebesima što ga je podijelio s nama u Drugoj strani slutnje. Sjajan roman!
Hrvoje Šalković,  pisac

Dr. sc. Nikša Sviličić rođen je 1970. u Osijeku. Od najranijeg djetinjstva živi u Splitu gdje istovremeno završava srednju medicinsku i srednju glazbenu školu „Josip Hatze“, a potom u Zagrebu paralelno završava tri fakulteta (Filozofski fakultet, Akademiju dramske umjetnosti i Fakultet političkih znanosti). Znanstveni magisterij brani 1999. na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, a zatim pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i dva doktorata iz područja informacijskih znanosti te književnosti i filmologije a treći doktorat, iz komunikologije, brani 2017. pri Doktorskoj školi humanističkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Bavi se znanstveno-istraživačkim radom i autor je više desetaka originalnih znanstvenih radova, objavljenih u relevantnim znanstvenim časopisima te knjiga: "Antropološka paradigma komunikacijskih aspekata prikazivanja, percepcije i vrednovanja muzejskih online sadržaja", Institut za antropologiju, Zagreb, 2010., "Interpersonalna komunikacija" (autori: Kamilo Antolović i Nikša Sviličić), "K&K promocija", Zagreb, 2016. te "Programiranje igranog filma 1 i Programiranje igranog filma 2", Funditus, Zagreb, 2016. 

Kao UNESCO-ov ekspert za multimedijske tehnologije 2001. boravi na Korean University of Technology u Južnoj Koreji (Seul) i predaje kolegije „Multimedijske tehnike“ i „Non – linear movie editing“, a od 2002. do 2004., kao dobitnik prestižne Fulbrightove stipendije, predaje na više znanstvenih ustanova u SAD-u.

Dobitnik je brojnih nagrada za rad u različitim područjima, a njegov cjelovečernji igrani film "Vjerujem u anđele" jedan je od najnagrađivanijih hrvatskih filmova od strane festivalskih publika diljem svijeta.

Vlasnik je i programski direktor poslovne škole „Proactiva“, specijalizirane za menadžersku edukaciju iz područja „soft skill“ tehnika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –