Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Carlo Rovelli

Sedam kratkih lekcija iz fizike

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Snježana Husić
  • 11/2017.
  • 96 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861754
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Da bismo bolje razumjeli svijet oko nas, moramo znati bar temelje fizike, ali ta je znanost danas pomaknula granice do samog ruba spoznaje, u nemjerljive dubine prostora, vremena i kozmosa, gdje se teško možemo snaći bez stručnog vodstva.

Upravo nam to u ovoj knjižici nudi poznati talijanski fizičar Carlo Rovelli: u sedam kratkih lekcija donosi pregled revolucije što se odigrala u fizici 20. stoljeća i rasvjetljava njezina najveća dostignuća, kao što su Einsteinova opća teorija relativnosti i kvantna mehanika te saznanja o građi svemira i elementarnih čestica, kvantnoj gravitaciji i sudbini crnih rupa — a sve to razumljivim, često poetskim jezikom, naglašavajući koliko su znanost i poezija bliske po potrebi da što istinitije prikažu svu zagonetnost i ljepotu svijeta.

 

Knjiga koju uvijek imam uz sebe, poput džepne Biblije. — Benedict Cumberbatch

Zapravo je nemoguće pretoplo ga preporučiti... jedan od najprodavanijih znanstvenih naslova svih vremena, jer je tako jasan. — Jeremy Vine, BBC Radio 2

Fizika je u njegovim rukama seksi... novi Hawking... Briljantno piše. Kad sam završio s čitanjem, bio sam uistinu opčinjen autorom. — David Aaronovič, The Times

Najzabavniji fizičar u čijem se društvu možete zateći – a ujedno najbolji tumač fizike. — Bryan Appleyard, Sunday Times

Carlo Rovelli (1956.) talijanski je teoretski fizičar i pisac. Školovao se na sveučilištima u Italiji, a nakon dobivenog doktorata radio je na Sveučilištu u Rimu i sveučilištima u SAD-u. Živi u Francuskoj i radi u Centru za teorijsku fiziku Luminy na Sveučilištu u Marseilleu. Autor je više od 200 znanstvenih radova objavljenih u vodećim znanstvenim časopisima te nekoliko knjiga, od kojih su najpoznatije "Kvantna gravitacija" (2004.),  "A što ako vrijeme ne postoji?" (TIM press, 2015), "Sedam kratkih lekcija o fizici" (Vuković&Runjić, 2017), "Anaksimandrova revolucija : Ili kako je rođena znanstvena misao" (TIM press, 2019), "Stvarnost nije kakvom se čini : S onu stranu prostora i vremena" (TIM press, 2021), "Red vremena" (Vuković&Runjić, 2021.). te "Na krilima leptira : Postoje mjesta gdje je ljubaznost važnija od pravila i druge misli o filozofiji, fizici i svijetu" (TIM press, 2022).

Časopis Foreign policy ga je 2019. godine uvrstio na ljestvicu sto najutjecajnijih mislilaca svijeta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –