Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Caleb Krisp

Donesite mi glavu Ivy Pocket

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Petra Mrduljaš
  • Ilustracije: Barbara Cantini
  • 11/2017.
  • 336 str., meki uvez
  • ISBN 9789533136035
  • Cijena: 89.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Ivy Pocket opet je u bijegu. Ako baš želite znati, i opet je briljantno umakla gospođici Always i njezinim bravašima. Što je vrlo zgodno jer mora obaviti tonu posla. Prijateljicu treba spasiti, čovjeka u bijelom odijelu izbjegavati, rasplakanu kuharicu utješiti. I ponovo prisustvovati balu obitelji Butterfield.

Srećom, Ivy ima sve urođene instinkte izgubljene čarape i moć prosuđivanja tajne agentice pa je sigurna da može zavarati neprijatelje kako bi izvela najveće spašavanje u povijesti. Još kad bi se planovi ostvarivali...

U velikom finalu ove trilogije o dvanaestogodišnjoj djevojčici Ivy Pocket čije su nas neobične osobine nasmijavale i avanture zabavljale, ona će nam pokazati koliko je sazrela i ojačala. Ivy je odlučnija nego ikad spasiti svoju prijateljicu Rebeccu iz paralelnog svijeta Prospe. Ima ozbiljan plan i samouvjereno, kao i uvijek, ide prema cilju koji si je zacrtala. No, na putu će joj se naći neki stari i novi poznanici: obitelj Butterfield opet je želi zatvoriti, ovaj put na sigurnije mjesto iz kojeg nema povratka, gospođica Allways i dalje je želi zauvijek odvesti u Prospu vjerujući kako će upravo ona spasiti njezin svijet, bivša prijateljica Estelle naumila ju je namamiti u zamku, a tu je i njezina bivša gazdarica, stara gospođa Carbunkle koja joj ne može oprostiti.

No, neustrašivu Ivy teško je zaustaviti jer njezina mašta djeluje u nevjerojatnim i potpuno neočekivanim smjerovima. Jedino što Ivy ovaj put brine je to što se prvi put u životu razboljela, a i Satni dijamant više ne radi. Ali kad više ne vidi izlaz, uvijek joj neka dobra duša uskoči upomoć, od potpunih neznanaca do starih prijateljica – vojvotkinje od Trinityja i gospođe Dickens. Ivy će konačno ipak pronaći svoju majku i otkriti sve tajne.

Naivna, željna ljubavi, vjerna, samouvjerena, nepokolebljiva i osoba koja obično izvodi krive zaključke, ali je nada nikad ne napušta Ivy je lik koji će nam dugo ostati u sjećanju. Ponekad strepimo za nju, uvijek navijamo da uspije, povremeno je želimo upozoriti da stvari nisu onakve kakve se njoj čine, ali se istovremeno divimo njezinoj hrabrosti u situacijama u kojima bismo se mi ozbiljno preplašili.

Ovaj smiješni i šarmantni roman s objavljen je u 23 zemlje i s pravom osvaja čitatelje diljem svijeta.

Caleba Krispa odgojili su u Australiji strastveni knjižničari koji su ga vječno hranili književnošću iz 19. stoljeća i nedovoljno toplim žitaricama. Najveća trauma iz djetinjstva vezana mu je uz tetu Mabel i bučine sjemenke te je uvjeren kako mu je tog trena djetinjstvo naglo prekinuto. Nakon završenog školovanja jedno je vrijeme radio u uredu, ali se osjećao kao u zatvorenoj kutiji. Odlučio je baviti se pisanjem i uslijedilo je razdoblje teškog truda, neuspjeha i razočaranja. No budući da ima diplomu Sveučilišta Strpljivosti, odlučio je da ga to neće pokolebati. Preselio se u napuštenu kućici duboko u šumi i posvetio se pisanju o avanturama dvanaestogodišnje djevojčice neobična načina razmišljanja. S vanjskim svijetom komunicira isključivo Morseovim kodovima i bubnjevima, te ne vjeruje nikome osim svom književnom agentu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Upoznajte Ivy Pocket –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –