Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Dentalna medicina starije dobi u praksi

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • Urednik: Adnan Ćatović
  • 09/2018.
  • 446 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531768450
  • Cijena: 378.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Starenje je univerzalan biološki proces povezan s kontinuiranim i progresivnim promjenama na mikroskopskoj i makroskopskoj razini. Vanjski znakovi starenja uočavaju su ponajprije na našem izgledu, ali i na našem unutarnjem stanju; posebice su promjene vidljive nakon 65. godine, katkad i znatno prije. Na izgled pojedinca, kvalitetu i trajnost njegova života, pa i na trajnost kvalitetne starosti, svakako utječe način života, navike, genetika, ali i sistemske, maligne i druge bolesti. Starijih je osoba među nama sve više, a i sve je više istraživanja koja se bave različitim aspektima starenja.

Zanimljivost knjige ne određuje broj stranica već kvaliteta napisanog teksta; stoga zahvaljujem svim kolegicama i kolegama na njihovim izuzetno kvalitetnim tekstovima kojima su pridonijeli da ovaj udžbenik pruži čitatelju niz vrijednih podataka o starijim osobama i njihovim zdravstvenim tegobama.

Udžbenik je namijenjen svima koji se bave osobama starije životne dobi: od studenata u dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi do doktora dentalne medicine i medicine u kliničkoj praksi, preko socijalnih radnika i medicinskih sestara do pomoćnog medicinskog osoblja i oralnih higijeničara, koji njeguju zdrave, nemoćne i bolesne starije osobe. 

Adnan Ćatović

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –