Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Louise Hanna Tom Crosby Fergus Macbeth

Praktična klinička onkologija

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 03/2021.
  • 594 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531769594
  • Cijena: 78.04 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Praktična klinička onkologija" ponajprije namijenjena za Sveučilišni poslijediplomski specijalistički studij Onkologija i radioterapija Katedre za kliničku onkologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Klinička je onkologija među područjima medicine koja se najbrže razvijaju i stalna je potreba za kvalitetnom literaturom i na engleskome i na hrvatskome jeziku. Ova je knjiga doprinos literaturi koja na praktičan i multidisciplinaran način obuhvaća liječenje bolesnika s malignim bolestima. Najvažnije novosti iz pojedinih područja navedene su kao napomene prevoditelja.

Novi oblici sustavnog liječenja i nove tehnologije radioterapije postali su sve dostupniji. U skladu s novim promjenama u liječenju malignih bolesti temeljito su obnovljene sve teme. Cilj knjige ostaje isti – pružiti svim zdravstvenim djelatnicima koji se specijaliziraju za maligne bolesti sažete i nove informacije o trenutnoj kliničkoj praksi liječenja.

Knjiga počinje uvodnim poglavljima koja sadržavaju opće teme kao što su kemoterapija, biološko i hormonsko liječenje, planiranje radioterapije, istraživanje i palijativna skrb. Dodana su nova općenita poglavlja o patologiji i naprednijim tehnikama radioterapije vanjskim snopovima u skladu s nedavnim napretkom u tim područjima. Poglavlja o hitnim stanjima u onkologiji i o raku nepoznatog primarnog podrijetla stavljena su zajedno kako bi se prepoznao razvojni koncept akutne onkologije.

Nakon općih tema slijede poglavlja koja se odnose na liječenje specifičnih vrsta tumora. Teme o radioterapiji benignih bolesti uklopljene su u ta poglavlja. Na kraju knjige nalazi se velik broj praktičnih pitanja s višestrukim ponuđenim odgovorima.

Knjiga je namijenjena specijalizantima onkologije i radioterapije, ali i specijalizantima i specijalistima drugih struka kao što su npr. patologija, radiologija i nuklearna medicina, kirurška i neurokirurška onkologija, internistička onkologija, urološka onkologija, dermatološka onkologija, ginekološka onkologija, obiteljska medicina itd., kao i svima zainteresiranima za praktične i multidisciplinarne aspekte liječenja malignih bolesti.

Urednici hrvatskoga izdanja: Lidija Beketić-Orešković, Nikola Đaković, Antonio Juretić, Jasmina Marić BrozićFedor Šantek.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –