Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dunja Degmečić

Od sumnje do paranoje : Svijet sumanutih ideja

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 02/2021.
  • 121 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531769693
  • Cijena: 16.72 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Razlučiti što spada u normalno vjerovanje, a što ne, a što su popularne sumanute ideje i kakav je odnos između sumanutosti i emocija, također su neka od pitanja na koja je autorica prof. Dunja Degmečić pokušala odgovoriti u knjizi "Od sumnje do paranoje: Svijet sumanutih ideja". Knjiga je zapravo sveučilišni udžbenik (ali vrlo aktualne tematike pa može biti zanimljiv i ne-stručnim čitateljima) koji daje mogućnost za bolje razumijevanje sumanutih ideja, uzevši u obzir klinički, psihološki, fiziološki, socijalni i kulturni kontekst u kojem su sumanuta uvjerenja prihvaćena i održana.

Sastoji se od sedamnaest poglavlja; pruža uvid u osnovne definicije sumanutih ideja, a zatim i u povijesne koncepte razvoja sumanutih ideja. Opisane su vrste sumanutih ideja i razvoj dijagnostičkog entiteta sumanutog poremećaja. Nadalje, posebna je pozornost posvećena paranoidnim sumanutim idejama kao najčešćem obliku sumanutih ideja. Dva poglavlja knjige bave se sumanutim idejama u psihijatrijskom kliničkom kontekstu te sumanutim idejama i sumanutostima nalik na fenomene u neuroloških bolesnika.

Posljednje poglavlje sintetizira dosadašnje spoznaje o sumanutim idejama i mogućnost za razvoj novih smjerova u razvoju teorija o nastanku sumanutih ideja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –