Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Delphine de Vigan

Prema istinitoj priči

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Vlatka Valentić
  • 09/2018.
  • 256 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320793
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Tajanstvena L. utjelovljuje sve ono čemu se Delphine oduvijek divila – elegantna je, ženstvena i sofisticirana te ima nevjerojatnu sposobnost pronalaženja pravih riječi u pravom trenutku. Delphine je susreće u trenutku postizanja iznimna uspjeha netom objavljenim romanom, no posve je iscrpljena od pisanja, čitatelja i ogromna zanimanja medija. Zbog svega je u kreativnoj blokadi, više jednostavno ne može napisati ni riječi.

L. intuitivno osjeća Delphininu ranjivost i bez žurbe, ali posve sigurno, zauzima povlašteno mjesto u njezinu privatnom životu. Kako im se životi sve više i više isprepliću, ova priča o prijateljstvu ubrzano se uozbiljuje i pokazuje zloslutne znakove toksičnosti. Delphine de Vigan iznimno vješto hoda po tankoj liniji između stvarnosti i fikcije te pruža pronicavu i moćnu dijagnozu epohe opsjednute Istinitim.

Prema istinitoj priči, višestruko nagrađeni bestseler s odlikama psihološkog trilera, predložak je istoimenu filmu iz 2017. godine. U glavnim su ulogama Emmanuelle Seigner i Eva Green, a režirao ga je Roman Polanski.

 

Predivan književni trompe l'oeil, roman o identitetu i pisanju, stvarnosti i fantaziji. Mračan je, pametan, neodoljiv i iznimno francuski.
The Observer

…djelo beskonačne emotivne moći.
Lire

Posve briljantno.
The Spectator

Napeti roman koji nam pokazuje kakvu moć posjeduju knjige.
Süddeutsche Zeitung

Jedan nadasve napeti krimić i izvanredan roman o prijateljstvu… Autorica se virtuozno poigrava motivom dvojnika.
Deutsche Welle

Delphine de Vigan (1966.) francuska je spisateljica, scenaristica i redateljica. Autobiografski nadahnut prvijenac "Jours sans fin" (Dani bez gladi), u kojem opisuje vlastito iskustvo borbe s anoreksijom, objavila je 2001. i potpisala pseudonimom Lou Delvig. 2007. objavljuje "No et moi" (No i ja), roman koji ju je vinuo na top-ljestvice najprodavanijih knjiga i za koji godinu dana poslije dobiva i Nagradu knjižara, te je snimljen i film u režiji Zabou Breitman. Nominiran je i za Goncourtovu nagradu, kao i sljedeći njezin roman "Les Heures souterraines" (Podzemni sati) iz 2009.

Romanom "Ništa se ne opire noći" De Vigan 2011. godine postaje zvijezdom francuske književne jeseni, više od godinu dana nalazi se na ljestvicama najprodavanijih knjiga, osvaja nagradu knjižarskog lanca FNAC, Nagradu Francuske televizije za najbolji roman i Grand prix časopisa Elle za najbolji roman godine. Roman "Prema istinitoj priči" 2015. osvaja Nagradu Renaudot i Goncourtovu nagradu srednjoškolaca. Roman "Odanosti" (Les Loyautés) objavila je 2018. godine, slijedi "Zahvalnosti" (Les Gratitudes, 2019.) i "Djeca su kraljevi" (Les enfants sont rois, 2021). Književna kritika slavi njezin istančan stil i umijeće psihološkog oslikavanja likova. Djela su joj prevedena na brojne svjetske jezike.

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –