Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Delphine de Vigan

Zahvalnosti

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Vlatka Valentić
  • 09/2021.
  • 88 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321288
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Michka je nekad bila lektorica, njezin posao bile su riječi. Sada ih gubi, one se sve više miješaju u njezinoj glavi. Uz nju ostaju dvije osobe: Marie, mlada žena koju je prigrlila kao djevojku, i Jérôme, liječnik terapeut zadužen da prati njezino stanje i da je ponovno nauči govoriti. Hoće li Michka imati vremena podijeliti svoju tajnu i duboko zakopanu krivnju koja je sve više proganja, hoće li dobiti priliku zahvaliti onima koji su joj nekad davno spasili život? 

Roman "Zahvalnosti", nagrađivane francuske spisateljice Delphine de Vigan, knjiga je o riječima i o daru govorenja, o nužnosti razgovaranja i izgovaranja zahvalnosti koju osjećamo prema drugima.

Iz medija:

Blag poput melema, roman o ljudskosti i onome što dugujemo drugima.
La Presse

Roman iznimne snage o moralnim dugovima i nevidljivim vezama koje upravljaju našim životima.
Le Figaro

Potresan i životan, roman Zahvalnosti istovremeno je stilska vježba i podsjetnik da drugima zahvalimo, riječima i djelima, prije negoli za to bude prekasno.
Le Journal de Québec

Delphine de Vigan (1966.) francuska je spisateljica, scenaristica i redateljica. Autobiografski nadahnut prvijenac "Jours sans fin" (Dani bez gladi), u kojem opisuje vlastito iskustvo borbe s anoreksijom, objavila je 2001. i potpisala pseudonimom Lou Delvig. 2007. objavljuje "No et moi" (No i ja), roman koji ju je vinuo na top-ljestvice najprodavanijih knjiga i za koji godinu dana poslije dobiva i Nagradu knjižara, te je snimljen i film u režiji Zabou Breitman. Nominiran je i za Goncourtovu nagradu, kao i sljedeći njezin roman "Les Heures souterraines" (Podzemni sati) iz 2009.

Romanom "Ništa se ne opire noći" De Vigan 2011. godine postaje zvijezdom francuske književne jeseni, više od godinu dana nalazi se na ljestvicama najprodavanijih knjiga, osvaja nagradu knjižarskog lanca FNAC, Nagradu Francuske televizije za najbolji roman i Grand prix časopisa Elle za najbolji roman godine. Roman "Prema istinitoj priči" 2015. osvaja Nagradu Renaudot i Goncourtovu nagradu srednjoškolaca. Roman "Odanosti" (Les Loyautés) objavila je 2018. godine, slijedi "Zahvalnosti" (Les Gratitudes, 2019.) i "Djeca su kraljevi" (Les enfants sont rois, 2021). Književna kritika slavi njezin istančan stil i umijeće psihološkog oslikavanja likova. Djela su joj prevedena na brojne svjetske jezike.

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –