Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Foenkinos

Misteriozni Henri Pick

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Željka Somun
  • 11/2018.
  • 264 str., meki uvez
  • ISBN 9789532862003
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jedan knjižničar u Bretanji osluči prihvaćati sve knjige koje su izdavači odbili. Tako je prihvatio svakojake rukopise. Među njima, mlada urednica otkrije rukopis za koji procijeni da je pravo remek-djelo, a koje je napisao izvjesni Henri Pick. Kreće u potragu za piscem i saznaje da je umro prije dvije godine. Prema riječima njegove udovice, nikad nije pročitao nijedu knjigu, niti je pisao išta drugo osim popisa za kupovinu... Nije li možda vodio tajni život?

Obavijena misterijem, Pickova knjiga postići će velik uspjeh i imati začuđujuće posljedice na svijet književnosti. Jednako će tako izmijeniti sudbine nekolicine pojedinaca, a osobitu sudbinu tvrdoglava novinara koji ne vjeruje u službenu verziju priče o knjizi. Što ako je sve namješteno? Priča o književnoj istrazi puna neizvjesnosti, prštava komedija koja istovremeno dokazuje kako roman može izmijeniti život čitatelja.

David Foenkinos je rođen 1974. u Parizu. Nesuđeni muzičar, profesor gitare i strastveni ljubitelj književnosti od svoje 16. godine, kad je zbog rijetke bolesti proveo dva mjeseca u bolnici, studirao je književnost na Sorbonnei, a 2002. objavio je svoj prvi roman. Posljednjih nekoliko godina, njegova se djela nalaze u samom vrhu ljestvica najprodavanijih naslova u Francuskoj i u svijetu (preveden je na 40 jezika). Dosad je objavio petnaest romana i jedan kazališni komad.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –