Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Peter James

Smrtonosna šala

  • Nakladnik: Opus Gradna
  • Prijevod: Vojko Plovanić
  • 11/2018.
  • 396 str., meki uvez
  • ISBN 9789538124174
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Trebala je to biti pomalo obijesna šala, ali bez ozbiljnih posljedica. No sve je pošlo u krivom smjeru. Michael Harrison slavio je momačku večer sa svojih četvero prijatelja koji su mu se odlučili osvetiti za sve psine koje je on njima pripremio. Pošteno su ga opili, stavili u lijes i zakopali u grob. Ostavili su mu cjevčicu kroz koju je mogao disati, bocu viskija i časopis s golim ženskama. Bilo je predviđeno da Michael provede svega nekoliko sati u lijesu, dok se dečki malo zabave u lokalnom pubu. Ali plan je pokvario šleper koji je naletio na njihov automobil. Sva su četvorica poginula, a Michael je ostao s cjevčicom, viskijem i pornićem živ zakopan u grobu nadajući se da će ga prijatelji izvući prije vjenčanja sa zanosnom Ashley.

Viši inspektor Roy Grace uključuje se u istragu Michaelova nestanka. I vrlo brzo stvari postaju sasvim drukčije nego što su izgledale. Sumnju da tu nešto nije u redu pojačava Mark, Michaelov prijatelj i poslovni partner, koji jedini nije bio na momačkoj večeri…

 

„Peter James jedan je od najvećih pisaca krimića.“
Karin Slaughter

„Naša će djeca pamtiti lik Roya Gracea jednako kao što mi pamtimo Sherlocka Holmesa, Miss Marple ili Herculea Poirota.“
Donato Carrisi

„Peter James jedan je od najvećih pisaca krimića u Velikoj Britaniji, a to znači da je i jedan od najvećih na svijetu.“
Lee Child

Peter James jedan je od najprodavanijih autora krimića i trilera u svijetu.  Osvojio je brojne književne nagrade za krimiće i trilere u Velikoj Britaniji, a njegov serijal o detektivu Royu Graceu preveden je na 38 jezika i prodan u više od 19 milijuna primjeraka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –