Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Anatomija : 3., prerađeno izdanje

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • Urednik: Vedran Katavić, Zdravko Petanjek, Ivan Vinter
  • 11/2018.
  • 1328 str., meki uvez
  • ISBN 9789531768696
  • Cijena: 840.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Anatomija" Duale Reihe je daleko najbolji studentski udžbenik anatomije s kojim ćete se susresti. Spaja tradicionalni pristup sa zahtjevima da usvojeno znanje bude primjenjivo, ali istovremeno ne zanemaruje ni brojne važne anatomske detalje. Dijelovi teksta iz embriologije i mikroskopske anatomije koji se obrađuju nisu dodatno opterećenje podatcima, već su poveznica s makroskopskom anatomijom i omogućuju bolje funkcionalno razumijevanje.

Udžbenik je bogato ilustriran, i to vrhunskim crtežima i fotografijama, pa izvrsno dopunjuje postojeće anatomske atlase, a prikazuje i dio iskustava njemačkih studenata koji su opisali kako su na kliničkim predmetima spoznali važnost poznavanja anatomije.

Autor/i: Gerhard Aumuller, Gabriela Aust, Jurgen Engele, Joachim Kirsch, Giovanni Maio, Artur Mayerhofer, Siegfried Mense, Dieter Reissig, Jurgen Salvetter, Wolfgang Schmidt, Frank Schmitz, Erik Schulte, Katharina Spanel-Borowski, Gunther Wennemuth, Werner Wolff, Laurenz J. Wurzinger, Hans-Gerhard Zilch.


Važnost anatomije za medicinsku obuku – to je važnost temelja za kuću. Sve druge medicinske discipline mogu se zidati samo na ovoj podlozi i zato treba da je ovaj fundament čvrst, solidan, da nikad ne može popustiti. Jer ako je taj manjkav, sve zidanje na njemu postaje iluzorno i sav trud kliničara postaje Sizifov posao. Gospodo! Anatomija je predmet koji se uči očima, jedna od najrealnijih struka ljudskog znanja, gdje sve o čemu se govori ne treba na dugo i široko obrazlagati i dokazivati, već je vidljivo i opipljivo i sve treba mladim ljudima pokazati kako izgleda u prirodi. 

(izvadak iz predavanja akademika Draga Perovića „O smjeru nastavnog i znanstvenog rada u anatomiji“, kojim je 12. siječnja 1918. u 11.30 h započela nastava na Medicinskom fakultetu u Zagrebu)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –