Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Katharine McGee

Tisućiti kat

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ozren Doležal
  • 11/2016.
  • 385 str., meki uvez
  • ISBN 9789533135243
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Dobrodošli u New York 2118. godine! Blistavi toranj od tisuću katova diže se u nebo i čini se da je ondje sve moguće – ako to silno želiš. U gradu golemog napretka i prekrasnih snova svatko nešto želi, i svatko to može izgubiti.

Na najvišim katovima ovog fantastičnog nebodera žive bogati, prekrasni i okrutni srednjoškolci, a na samom vrhu stanuje Avery Fuller, genetski dizajnirana savršena ljepotica koja ima sve. Neprilagođenost, nesigurnost, popularnost u društvu, zabave, strahovi, problemi u školi, obiteljski sukobi i razvodi roditelja, droga, zaljubljenosti, novac i nedostatak novca, izdaje, tajne koje svi pokušavaju sakriti – situacije su s kojima se suočavaju glavni likovi.

Avery, Atlas, Leda, Eris, Cord, Rylin, Watt likovi su nad kojima strepimo, čije će odluke imati opasna posljedice, a čija će nas sudbina silno zanimati. U koga je Avery zaljubljena, kako Watt dolazi do informacija koje prodaje, zašto se Eris seli na 103 kat, kamo Cord odlazi kad pobjegne iz škole, koje su droge u opticaju... Oni su lijepi, zabavni, opasni, romantični, odlučni, inteligentni. Svijet u kojem žive drugačiji je od našeg, gadgeti su mnogo naprednije, tehnologija razvijenija, ali su ljudi isti, s istim željama i strahovima.


"Tisućiti kat" Katharine McGee je roman koji svojim narativnim postupkom – izmjenjivanjem likova koji su u središtu pozornosti u poglavlju – stvara dinamičnost i napetost, ali i veću povezanost i suosjećanje s likovima. 

Katharine McGee rođena je 1988. u Houstonu u Teksasu. Studirala je englesku i francusku književnost na Sveučilištu Princeton. Nakon fakulteta radila je u izdavačkoj kući Harper Collins. Autorica je romana "Tisućiti kat", "Blistave visine" i "Nebo pod oblacima".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –