Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stefan H. Verstappen

36 drevnih kineskih strategija : Za primjenu u politici, diplomaciji i špijunaži

  • Nakladnik: Profil
  • 07/2019.
  • 248 str., meki uvez
  • ISBN 9789533136905
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kineska strategija ima cilj preuzeti vodeću ulogu u 21. stoljeću, i male su mogućnosti da rivalske globalne i regionalne sile spriječe napredak Kine u tom pravcu. Kina je mnogima još uvijek velika nepoznanica, pa su nam tako nejasne i tajanstvene njezine taktike „dvostrukih varki“, „namještaljke“ ili taktika „namami pa zamijeni“, kao i poslovice „osmijehom sakrij bodež“ ili „ubij posuđenim mačem“.

Stefan H. Verstappen u knjizi "36 drevnih kineskih strategija : Za primjenu u politici, diplomaciji i špijunaži" ističe da srž suvremene kineske strategije proizlazi iz „razdoblja zaraćenih država“, lukavstava koja su onda korištena, a priče se protežu još od 4. tisućljeća prije Krista, te da je pokušavati razumjeti ili analizirati Kinu i Kineze kroz uobičajenu zapadnu optiku potpuni je gubitak vremena. Kina svoju strategiju ne zasniva na proučavanju peloponeskih ili balkanskih ratova već je izvlači iz vlastitog „razdoblja zaraćenih država“.

"Trideset i šest strategija" zbirka je drevnih kineskih poslovica koje opisuju najdomišljatije, najsuptilnije i najsurovije ratne taktike koje su ikada smišljene, čiji je sukus ostvariti pobjedu i preuzeti globalno vodstvo ma koliko protivnik bio jak. Suvremene kineske strategije i taktike ne pišu sveučilišni profesori već visoki vojni časnici koji imaju čak i posebno rezervirane dijelove velikih knjižnica, u kojima za civile nema mjesta. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –