Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Seethaler

Polje

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Željka Gorički
  • 10/2019.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789533320953
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

O čemu bi nam pripovijedali mrtvi kada bi se mogli osvrnuti na vlastiti život? Jedan se rađa, odaje kocki i umire. Jedna razmišlja o tome kako ju je muž cijeloga života držao za ruku. Jedan tek sada spoznaje koji mu je trenutak odredio život, a jedna kako je ljubila mnoge a voljela samo jednoga. Knjiga je to o životima, ljudima i njihovim različitim sudbinama isprepletenima kroz priču o jednom provincijskom gradiću, mjestu njihova života i njihova posljednjeg počinka. U ovom susretu s mrtvima, punom mekog humora i prijateljskog prepoznavanja, Robert Seethaler pokušava uhvatiti neuhvatljivo, ispričati neispričano te naizgled nevažnim i promašenim životima dati smisao otvarajući nam vrata nekog drukčijeg poretka stvari.

"Polje" se sastoji se od blizu tridesetak priča – i glasova – koji se ponekad nadopunjavaju a ponekad suprotstavljaju jedni drugima, tvoreći nešto veće što polako zadobiva oblik: sliku ljudskog suživota. "Polje" je roman o življenju i umiranju, svaki je njegov glas drukčiji, svaki povezan s drugima.

Iz medija:

Punina života ne ovisi o doživljajima nego o doživljenome. Nitko ne poznaje smrt. Ona je poput platna – sve što na njega projiciramo samo su predodžbe o životu – o 'životu nakon smrti'. O smrti se može pripovijedati samo ako pripovijedamo život. Ne preostaje nam ništa drugo. - Robert Seethaler, iz intervjua

Veliko je umijeće na tako istančan i nepatetičan način moći opisati ljudske osjećaje: gubitak, ljubav, nadu i usamljenost. Seethaler nam svojim preciznim pogledom to umijeće upravo veličanstveno razotkriva. - ZDF Aspekte

Robert Seethaler zna kako govoriti o tišini i kraju. Majstor je jednostavnosti, trenutka, prolaznog; sve lebdi, sve je lako, čak i težina, i sve dolazi svome kraju, jednom, nekako, a u međuvremenu živimo svoje živote. - Focus

Robert Seethaler (1966., Beč) nagrađivani je austrijski scenarist, glumac i romanopisac koji živi u Berlinu. Završio je dramsku školu u Beču i dugi je niz godina radio na televiziji i u kazalištu. Njegovi romani "Trafikant" (2012.) i "Čitav jedan život" (2014.) naišli su na veliko odobravanje publike i požnjeli uspjehe kao bestseleri. Roman "Čitav jedan život" bio je finalist za nagradu Man Booker International Prize. Objavio je još i romane: "Die Biene und der Kurt" (2006.), "Die weiteren Aussichten" (2008.) i "Jetzt wird’s ernst" (2010.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –