Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Seethaler

Posljednji stavak

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Željka Gorički
  • 04/2021.
  • 80 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321196
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Gustav Mahler sjedi na palubi broda ploveći iz New Yorka u Europu. Najveći je glazbenik toga doba, cijeli ga svijet slavi, ali on sada osjeća još samo svoje bolno i umorno tijelo. Na valovima oceana, uronjeni u glazbu koja kao da odjekuje svakom stranicom, poniremo u Mahlerova sjećanja na njegovih posljednjih nekoliko godina, na ljeta u planinama, na tragičnu smrt kćeri Marije, susret s Freudom, pratimo njegove misli o glazbi, o ljubavi prema drugoj kćeri Ani i prema Almi, ženi njegova života koju je odavno izgubio i koja ne sluti da je ovo njegovo oproštajno putovanje.

"Posljednji stavak" Roberta Seethalera dirljiv je portret iznimna umjetnika u sutonu života koji, suočavajući se s prošlošću, sabire sve one trenutke što su ga nadahnjivali za djela uzvišene ljepote kojoj je oduvijek težio. 


Nakon zapaženih romana "Čitav jedan život" i "Polje", Seethaler novom knjigom zaokružuje svoju trilogiju o trijumfu književnosti nad smrću… Ova je knjiga sigurni bestseler.
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Zadivljuje umijeće Roberta Seethalera da snažno i dojmljivo ispripovijeda život Gustava Mahlera. Čini nam se kao da sjedimo uza nj i slušamo njegove riječi.
WDR2

Maestralan komad o glazbeniku Gustavu Mahleru, jezično i ambijentalno savršeno komponiran.
SRF

Jednostavnim rečenicama Seethaler uklanja sve ukrase dok ne dođe do jezgre. Do onoga što ostaje od života kad se osvrnemo na njega.
Spiegel Online

Roman profinjena ozračja… Mala, sjajna studija o ljepoti umjetnosti i prolaznosti života.
hr2-kultur

Robert Seethaler (1966., Beč) nagrađivani je austrijski scenarist, glumac i romanopisac koji živi u Berlinu. Završio je dramsku školu u Beču i dugi je niz godina radio na televiziji i u kazalištu. Njegovi romani "Trafikant" (2012.) i "Čitav jedan život" (2014.) naišli su na veliko odobravanje publike i požnjeli uspjehe kao bestseleri. Roman "Čitav jedan život" bio je finalist za nagradu Man Booker International Prize. Objavio je još i romane: "Die Biene und der Kurt" (2006.), "Die weiteren Aussichten" (2008.) i "Jetzt wird’s ernst" (2010.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –