Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Seethaler

Čitav jedan život

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Željka Gorički
  • 10/2017.
  • 120 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320656
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Čitav jedan život prati" Roberta Seethalera sudbinu Andreasa Eggera, rođenog početkom 20. stoljeća. U dobi od četiri godine stiže u dolinu u austrijskim Alpama gdje će provesti većinu svog života. Andreas je izrazito šutljiv pa buduću ženu Marie neće zaprositi sâm, već će prijatelje zamoliti da u suton vatrom prvo iscrtaju njezino ime na pošumljenoj visoravni kraj sela. Kad Marie nenadano nastrada u lavini, Andreas ostaje slomljena srca. Napušta planinsku idilu i odlazi se boriti u Drugome svjetskom ratu. Po povratku iz zarobljeništva na Kavkazu otkriva kako je suvremeni način življenja stigao i u njegov rodni kraj.

Ovaj ganutljiv i sažet roman zadobio je naklonost brojnih čitatelja jer je od naizgled običnih trenutaka stvorio čitav jedan život.



Nijedna pohvala nije pretjerana za Čitav jedan život. Sadrži zastrašujuću ljepotu. To je dubok, mudar i čovječan roman koji nijedan čitatelj neće zaboraviti.
Irish Times

Svaki ton, svaka riječ, svaka rečenica – sve je na mjestu… Nježna, skladna pjesma o jednom ispunjenom životu.
Die Welt

Neprimjetna egzistencija jednostavnog čovjeka, ispričana jednostavnom prozom, na čaroban način sažima ono univerzalno u našim životima. Malo remek-djelo.
Daily Mail

U književnom svijetu, često prenapučenom romanima koji kao da viču Tu sam!, pravo je osvježenje pročitati priču koja odiše tihom, koncentriranom pažnjom...
Sunday Times

Ova knjiga staloženo, snažno, bez patetike i elegantnim jezikom pripovijeda što je sve u stanju podnijeti čovjek... Divan autor ovom nas nezaboravnom knjigom ostavlja bez daha.
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Seethaler pokazuje kako je život, čak i onaj najobičnijih ljudi, nevjerojatna pustolovina – i to čini na tako dirljiv i pamtljiv način.
Mail on Sunda

Robert Seethaler (1966., Beč) nagrađivani je austrijski scenarist, glumac i romanopisac koji živi u Berlinu. Završio je dramsku školu u Beču i dugi je niz godina radio na televiziji i u kazalištu. Njegovi romani "Trafikant" (2012.) i "Čitav jedan život" (2014.) naišli su na veliko odobravanje publike i požnjeli uspjehe kao bestseleri. Roman "Čitav jedan život" bio je finalist za nagradu Man Booker International Prize. Objavio je još i romane: "Die Biene und der Kurt" (2006.), "Die weiteren Aussichten" (2008.) i "Jetzt wird’s ernst" (2010.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –