Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Richard Walker

Ljudsko tijelo : trodimenzionalni vodič kroz anatomiju

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Dina Morić Bošnjak
  • Ilustracije: Rachel Caldwell
  • 11/2019.
  • 12 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533136813
  • Cijena: 189.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Godina je 1839., studenti ste medicine i prvi put odlazite na obdukciju. Pod budnim okom profesora Walkera rastvorite sloj po sloj ljudskog tijela i otkrijte sve njegove tajne. Kako ispod kože izgleda glava, od kojih je kostiju i mišića sastavljena, koja je funkcija mozga, tog najznačajnijeg ostvarenja prirode, te kako živci prenose informacije mozgu, doznat ćete u knjizi Richarda Walkera i ilustratorice Rachel Caldwell "Ljudsko tijelo : trodimenzionalni vodič kroz anatomiju".

Što se sve nalazi u prsnom košu te kako radi dišni i krvožilni sustav, koji se sve organi nalaze u trbuhu, kako su povezani, isprepleteni i smješteni te koja je funkcija svakog od njih, otkrit ćete rastvarajući sloj po sloj ove inspirativne knjige. Osobitost ove knjige su višeslojne iskakalice – ilustracije koje su suvremenim tehnikama rezanja papira postale trodimenzionalne – otkrit će kako izgleda ljudsko tijelo ispod kože, kao da se nalazite u obdukcijskoj sali.

Tekst je jasan i jednostavan, na pristupačan način objašnjava vrlo složenu međusobnu povezanost organa i otkriva kako funkcioniraju pluća, srce, oči, mišići, mozak... I najvažnije, ova će poticajna knjiga pokazat djetetu kako je očaravajuć i složen mehanizam ljudsko tijelo, kako jedan bez drugog organi ne mogu opstati te mozak svemu tome vješto dirigira.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –