Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ali Smith

Zima

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Vlatka Valentić
  • 01/2020.
  • 272 str., meki uvez
  • ISBN 9789532862379
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon Jeseni dolazi Zima.

Dani su kraći, noći duže. Svijet se usukao, sokovi presušili. Sve je golo, pusto, mrtvo. No zaboravljamo li da je doba gašenja stare godine ujedno i doba rađanja nove? I da su ljubav, sućut i zajedništvo vječne, zimzelene teme? Hoće li na šašavom obiteljskom Božiću u golemoj praznoj kući u Cornwallu biti dovoljno mjesta za četvero ljudi?

Zima sve iznese na vidjelo. A prozni biser Ali Smith baca toplo i beskompromisno svjetlo na današnje hladno vrijeme koje je pregazilo istinu – u suvremenoj bajci s bujnim korijenjem u povijesti, legendi, umjetnosti i uspomenama.

Zima je godišnje doba koje nas uči kako preživjeti.

U srcu ovog romana je Božić: sve što o njemu znamo, sve čime nas zbunjuje. Ovo je knjiga o vremenu i knjiga izvan vremena – poput samog blagdana. – The Guardian

Ali Smith rođena je u Invernessu 1962. Jedna je od najznačajnijih suvremenih britanskih prozaistkinja. U nizu njezinih romana valja istaknuti "Hotel Svijet" i "Nasumičnosti", oba finalista u izboru za nagrade Man Booker i Orange, te "Kako biti oboje" (2014.), dobitnika Baileys Women’s Prize for Fiction, kao i nagrada Goldsmiths i Costa za roman godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –