Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ali Smith

Bio ali ne ostaje

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Petar Vujačić
  • 12/2018.
  • 256 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535200956
  • Cijena: 22.56 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ovaj intrigantni, zavodljivi roman jedne od najcjenjenijih i najsvestranijih suvremenih europskih spisateljica predstavlja na neki način misaoni eksperiment. Na čitatelju je da zamisli viktorijansku kuću u bogatom londonskom predgrađu, jedan uštogljeni bračni par i „nekonvencionalnu“ svečanu večeru, kakvom povremeno pokušavaju rasteretiti rutinu. Na jednoj takvoj pojavljuje se međutim, niotkuda, zaista nekonvencionalan čovjek: negdje između pomno osmišljenih sljedova on jednostavno ustaje, odlazi na kat i zaključava se u gostinjsku sobu.

Njegovo odbijanje da taj samoizabrani zatvor i utočište napusti tek je okidač ove neobične, meandrirajuće priče koja, kroz galeriju sasvim specifičnih likova, precizno oslikava jedno posve moguće i autentično britansko sada i ovdje.

Ali Smith osvjedočena je majstorica pera, živi jezik njezinih protagonista iz složene književne konstrukcije modelira trodimenzionalan, opipljiv svijet. Izvorni naslov ovog romana neprevodiv je, kao što je ishod onog eksperimenta nepredvidiv. Ali Smith poznato ostavlja za sobom, rekreira čitanje kao avanturu.

Ali Smith rođena je u Invernessu 1962. Jedna je od najznačajnijih suvremenih britanskih prozaistkinja. U nizu njezinih romana valja istaknuti "Hotel Svijet" i "Nasumičnosti", oba finalista u izboru za nagrade Man Booker i Orange, te "Kako biti oboje" (2014.), dobitnika Baileys Women’s Prize for Fiction, kao i nagrada Goldsmiths i Costa za roman godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –