Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tatjana Šavorić

Moja planina

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 07/2021.
  • 296 str., meki uvez
  • ISBN 9789535203940
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Moja planina" – knjiga Tatjane Šavorić, planinarke i medicinske sestre zmajskog srca, koju držite u rukama višestruko je vrijedno štivo. Ona je snažno osobno svjedočanstvo vrijedno milijun koraka. Istodobno putopis u gojzericama i vrijedni vodič rutom Via Adriatice, hrvatske uzdužmorske planinarske dionice, čije je ime danas brend čuven izvan granica Hrvatske. Tatjanina pionirska hodnja, jedinstvena jer se zbila tijekom zime. Počinje na poluotoku Prevlaka kod Konavala a završava na Istarskom poluotoku Kamenjak. Zapisi koji su pred vama iz dana u dan ne samo što daju brojne savjete, nego na osobito iskren i autentičan način daju uvid u milijun interakcija što se tijekom hodnje zbivaju s planinom, samim sobom i zajednicom. U tom smislu boljeg zagovora i nadahnuća za čitanje i hodanje Via Adriatica nije mogla poželjeti.

Srećko Vukov, inicijator Via Adriatice

Ovo je prva knjiga Tatjane Šavorić. Od malih nogu dane provodi u prirodi, a u starijoj dobi završava klasičnu planinarsku obuku. Od planinarske škole, preko visokogorske do alpinističke škole. Dvije godine je provela kao volonter pri Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja.

Svoja znanja i vještine primijenila je u ovom, dosad vremenski najdužem pothvatu. Prehodala je svih 1100 kilometara stazom Via Adriatice, kao zasad prva i jedina žena koja ju je prehodala sama u zimskim uvjetima. Time je nadahnula i mnoge druge žene na sličan pothvat. Danas aktivno volontira kao trail manager pri stazi Via Adriatica Trail. U tijeku je priprema za ljeto 2022. godine, kada planira prehodavanje američke poznate dugometražne staze Pacific Crest Trail, koju planira predstaviti hrvatskoj javnosti u ovakvom pisanom obliku.

Tatjana Šavorić, od malih nogu dane provodi u prirodi, a u starijoj dobi završava klasičnu planinarsku obuku, od planinarske škole, preko visokogorske do alpinističke škole. Svojedobno je u sklopu HPD-a AO „Željezničar“ aktivno surađivala kao koinstruktorica u radu alpinističkih škola. Dvije godine je provela kao volonterka pri Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja.

Tijekom godina skupila je velik broj osvojenih vrhova, što hodajući njihovim stazama, što alpinistički penjući stijenama raznih hrvatskih i slovenskih masiva. Posljednjih godina većinu izleta provodi u dužim vremenskim obilascima, pa je tako obišla većinu poznatih hrvatskih obilaznica, kao što su Velebitski planinarski put, Biokovski planinarski put, Goranski planinarski put, Jaskanski planinarski put i mnoge druge. Svoja znanja i vještine primijenila je u dosad vremenski najdužem pothvatu, prehodavanju svih 1100 kilometara Via Adriatica Traila, kao zasad prva i jedina žena koja ju je prehodala sama u zimskim uvjetima. Time je nadahnula i mnoge druge žene na sličan pothvat.

Danas aktivno volontira kao trail manager pri stazi Via Adriatica Trail. U tijeku je priprema za ljeto 2022. godine. Tada planira prehodavanje američke poznate dugometražne staze Pacific Crest Trail, koju planira predstaviti hrvatskoj javnosti u ovakvom pisanom obliku.

Udana je i majka troje djece. Radi kao prvostupnica sestrinstva u bolnici u Zagrebu. Volontira pri raznim zdravstvenim udrugama, a jedna od njih je i Hrvatsko društvo za osteoporozu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –