Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sven Adam Ewin

S Bogom na ti

  • Nakladnik: Sandorf
  • 09/2021.
  • 318 str., meki uvez
  • ISBN 9789533513546
  • Cijena: 75.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Sven Adam Ewin pseudonim je pjesnika koji trajno odbacuje mogućnost otkrivanja svoga građanskog identiteta. Od 2011. godine, otkad piše pjesme i objavljuje ih uglavnom na internetu, napisao je više od 6.000 pjesama (u koje valja ubrojiti i više od 1.500 soneta). Dosad je objavio sedam knjiga pjesama.

Ewinov je glas u recentnome hrvatskom pjesništvu naglašeno drukčiji od postojećih. Spojivši nesvakidašnju erudiciju, zavidno umijeće vođenja pjesme i profinjeno angažirano svjedočenje o trenutku u kojemu živimo Ewin nas podsjeća da se u istinskoj poeziji jezik i svijet iznova rađaju.

Krešimir Bagić

U ovoj omašnoj zbirci pjesnik se latio eshatoloških, kozmoloških i kozmogonijskih tema, u rasponu od Mezopotamije i Egipta, preko Biblije, pa do Higgsova bozona: o tim motivima on u pjesmama razmišlja i u njima nalazi iskru poezije. A kad to uočimo, razabiremo i zašto je zbirka toliko velika: SAE, čini se, pokušava opjevati cijeli svemir, a ovo je tek dio toga projekta. Slično, doduše, čine i drugi pjesnici, ali samo on ovako izravno, ovako hrabro i ovako poetski uzbudljivo.

Julijana Matanović

Sven Adam Ewin pseudonim je autora rođena oko 1940. u nekome od istočnoslavonsko-posavskih sela. Pjesme koje objavljuje od 2011. pokazuju da je riječ o eruditu koji izvrsno poznaje hrvatsku i europsku književnost, ali isto tako i različita prirodoznanstvena područja (fiziku, geologiju, astronomiju, matematiku).

Od 2011. godine, otkad piše pjesme i objavljuje ih uglavnom na internetu, napisao je više od 6.000 pjesama (u koje valja ubrojiti i više od 1.500 soneta). Dosad je objavio sedam knjiga pjesama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –