Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Matt Whyman

Naš planet : Jedino mjesto koje svi zovemo dom

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Dina Morić Bošnjak
  • Ilustracije: Richard Jones
  • 09/2021.
  • 92 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533138336
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga je nastala prema Netflixovoj dokumentaroj seriji – "Naš planet: Jedino mjesto koje svi zovemo dom", a predgovor joj je napisao je David Attenborough, jedan od najslavnijih i najutjecajnijih svjetskih prirodoslovaca, koji je bio i narator u dokumentarnoj seriji. Neke od priča u knjizi, kako je napisao Attenborough, poznavali smo od početaka ljudske povijesti kada su ljudi živjeli od lova, dok smo druge tek počeli razumijevati. „A upravo mi, ako to želimo, možemo ispričati najizuzetniju priču od svih – kako su se ljudska bića u dvadeset i prvom stoljeću probudila i počela štititi Zemlju i sve druge divne oblike života s kojima dijelimo planet“, poručio je Attenborough.

Knjiga "Naš planet" koju autorski potpisuje Mat Whyman slavi čudesan svijet prirode na našem planetu kojemu se svakim danom iznova divimo: otkriva ledene krajolike, guste džungle i beskrajne oceane te kako su sva staništa međusobno povezana. Vrhunske fotografije i ilustracije (Richard Jones) iz Netflixove dokumentarne serije prikazuju kopnene i morske životinje te biljke na jedinstven i zanimljiv način.

Uz Netflix, knjiga je nastala i u suradnji s WWF-om, vodećom svjetskom organizacijom za zaštitu prirode te je tiskana na papiru iz obnovljivih šuma, sve boje korištene za tisak i ljepilo korišteno za uvez nije štetno ni za čovjeka ni za prirodu.

Matt Whyman diplomirao je kreativno pisanje na Sveučilištu East Anglia. Napisao je brojna djela za svaku dob o različitim temama s područja fikcije i publicistike. Osobito je zapažena njegova knjiga "Boy Kills Man" ‒ priča o kolumbijskim dječacima ubojicama, za koju su kritičari imali samo riječi hvale, a prevedena je na brojne svjetske jezike.

Whyman  je osmislio brojne britanske nacionalne kampanje za podizanje svijesti o zdravstvenim problemima. Za britanski tisak i online portale piše članke o tinejdžerskim temama i u toj se ulozi često pojavljuje u radijskim i televizijskim emisijama. Predavao je kreativno pisanje diljem Velike Britanije, ali i svijeta, u suradnji s međunarodnom organizacijom British Council.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –