Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jim Kwik

Mozak bez granica

 • Nakladnik: V.B.Z.
 • Prijevod: Radha Rojc-Belčec
 • 11/2021.
 • 376 str., meki uvez
 • ISBN 9789535204251
 • Cijena: 17.12 eur
  Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
 • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mozak je naš najdragocjeniji dar i najmoćnija tehnologija na svijetu. Mozak nam omogućuje da učimo, volimo, razmišljamo, stvaramo, osjećamo radost. Mozak je portal koji vodi do naših emocija, do naše sposobnosti dubljeg doživljavanja života i trajne bliskosti. Mozak nam omogućuje da budemo inovativni, razvijamo se i postižemo uspjehe.

Jim Kwik, ugledni svjetski stručnjak za poboljšanje pamćenja i ubrzanje učenja, već gotovo tri desetljeća blisko surađuje s poznatim svjetskim glumcima, sportašima, menadžerima, direktorima i iznimno uspješnim ljudima iz različitih područja kako bi im pomogao da razviju svoje prave sposobnosti. Kwik nam otkriva znanstveno utemeljene metode te iskušane tehnike kojima se najuspješniji ljudi na svijetu koriste kako bi ubrzali proces učenja i postizali nevjerojatne rezultate.

Ova knjiga pomoći će vam da:

 • ovladate svojim navikama i naučite osloboditi se negativnih obrazaca te da bez ikakva napora stvarate nove automatske rutine koje donose vrhunske rezultate
 • pobijedite četiri „superzločinca“ koji su ovladali vašim neuralnim putevima:multitasking, stres, strah od neuspjeha i nedostatak samopouzdanja
 • postignete motivaciju bez granica, počnete se koristiti neograničenim resursima i ostvarite svoje ciljeve, čak i ako ste skloni odugovlačenju
 • riješite se smetenosti i usvojite stručne tehnike i savjete o prehrani, smirivanju uma i boljem snu
 • izoštrite svoj fokus i budete nezaustavljivi u svijetu u kojem vlada kultura ometanja i preopterećenost
 • učite bez ograničenja, brže čitate, donosite bolje odluke i upamtite sve – od imena do novih jezika, bez obzira na svoju dob.

Jim Kwik (to mu je pravo ime) nadaleko je poznat svjetski stručnjak za poboljšanje pamćenja, optimiziranje mozga i ubrzanje učenja. Nakon ozljede mozga u djetinjstvu imao je poteškoća s učenjem i osmislio je strategije koje su izuzetno poboljšale njegove mentalne sposobnosti. Otada je svoj život posvetio tome da pomogne i drugima da oslobode svoju istinsku genijalnost i moždanu moć. Više od dvadeset godina radio je kao trener za mozak za studente, starije ljude, poduzetnike i edukatore. Radio je i s holivudskom elitom, profesionalnim sportašima, političkim vođama i poslovnim magnatima, a njegovi su klijenti i tvrtke: Google, Virgin, Nike, Zappos, SpaceX, GE, Twentieth Century Fox, Cleveland Clinic, WordPress te institucije: Ujedinjeni narodi, Caltech, Harvard i sveučilište Singularity.

Svake godine održava predavanja za više od dvjesto tisuća ljudi; njegovi online videozapisi imaju stotine milijuna pregleda. Kwik se redovito pojavljuje u medijima, uključujući Forbes, HuffPost, Fast Company  i CNBC. Voditelj je cijenjenog podcasta Kwik Brain koji je najbolji obrazovni program na iTunesu. Online tečajevima na mrežnoj stranici KwikLearning.com koriste se studenti iz 195 zemalja.

Kwik je zagovornik zdravlja mozga i globalnog obrazovanja, ali uz to je i filantrop te financira projekte koji obuhvaćaju istraživanje o Alzheimerovoj bolesti te osnivanje škola od Gvatemale do Kenije, pri čemu ujedno siromašnoj djeci osigurava zdravstvenu skrb, pitku vodu i školovanje. Njegova misija glasi: „Ne smijemo zapostaviti ni jedan mozak.“

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –