Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nick Drnaso

Sabrina

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Tatjana Jambrišak
  • 01/2022.
  • 204 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535204312
  • Cijena: 26.41 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sabrina Gallo, dvadesetsedmogodišnja Amerikanka, nestane jednog dana na povratku s posla. Od tog trenutka počinje priča o onima koji su ostali: njezinoj sestri Sandri, dečku Teddyju i njegovu starom prijatelju Calvinu. Kada jeziva snimka povezana sa Sabrininim nestankom postane viralna, tragičan privatni događaj pretvara se u veliku nacionalnu priču i za sobom povlači val teorija zavjere, lažnih vijesti i medijskog ludila.

"Sabrina", prvi grafički roman nominiran za nagradu Man Booker i jedna od najboljih knjiga godine prema odabiru The Washington Posta, Newsweeka i The Guardiana, iznenađujuća je, relevantna i humana priča o otuđenosti i potrazi za smislom u modernom, hiperpovezanom svijetu lišenom interakcije, odgovornosti i intimnosti.

Sabrina Nicka Drnasa najbolja je knjiga – u bilo kojem mediju – koju sam pročitala o trenutku u kojem živimo. Remek-djelo, prekrasno napisana i nacrtana, sadrži svu moć političke polemike, a istovremeno je profinjena poput istinski velike umjetnosti. Prestrašila me. Obožavam je. – Zadie Smith

Da je Raymond Carver rođen pedeset godina poslije, danas bi čitao Sabrinu Nicka Drnasa i njegova bi zavist bila golema. – La Stampa

Nick Drnaso rođen je 1989. i odrastao je u Palos Hillsu u Illinoisu. Njegova prva knjiga, "Beverly" (2016), dobila je književnu nagradu LA Timesa za najbolji grafički roman. "Sabrina" (2018) je prvi grafički roman nominiran za nagradu Man Booker i jedna od najboljih knjiga godine prema odabiru The Washington Posta, Newsweeka i The Guardiana. "Sabrina" je objavljena u petnaest zemalja. Drnaso živi u Chicagu sa suprugom i tri mačke. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –