Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Aaron Blabey

Loši momci : Pernata misija

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Andrea Bagović
  • 02/2022.
  • 140 str., meki uvez
  • ISBN 9789533138893
  • Cijena: 69.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

U drugom nastavku serije grafičkih romana australskog pisca za djecu Aarona Blabeyja "Loši momci : Pernata misija", Gospoda Vuk, Pirana, Zmija i Morski Pas uspjeli su osloboditi 200 pasa iz šinteraja uvjereni kako su učinili dobro djelo. Samo im nije jasno zašto ih u medijima svi smatraju zločincima. A piranu posebno ljuti što ga smatraju čudnom sardinom. No nema veze, pokazat će oni svima kako su velikodušni – oslobodit će 10 000 kokoši iz najčuvanije farme ograđene debelim zidovima, čeličnim ogradama i premrežene laserima. Zato im upomoć stiže i računalni genije g. Tarantula. Majušni je problem što se Morski Pas užasava Tarantule, a Zmijin je nadimak „Gutač pilića“. 

"Loše momke" obožavaju mali i veliki čitatelji diljem svijeta. Ništa čudno, jer su glavni likovi romana životinje, tekst je kratak i silno zabavan, a ilustracije duhovite. Uz to, autor se vješto poigrava s predrasudama, očekivanjima i percepcijom koju imamo o sebi i drugima. Serijal "Loši momci", za koji je Blabey 2016. dobio i nagradu Indie za najbolji dječji roman, do sada je preveden u 41 zemlji i prodan u 10 milijuna primjeraka. Više od 100 tjedana je i na listi New York Timesa, a u svibnju stiže i animirani film u produkciji DreamWorksa.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –