Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anna Llenas

Raznobojno čudovište : Priča o osjećajima

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Maja Šimleša
  • 02/2022.
  • 40 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533138633
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Jednog se dana raznobojno čudovište probudilo osjećajući se vrlo zbunjeno. Njegovi su osjećaji jako uzburkani; čudovište je istovremeno ljutito, sretno, smireno, tužno i uplašeno! Kako bi mu pomogla, mala djevojčica odluči mu raznim bojama pokazati što svaki njegov osjećaj znači. Dok ovo preslatko čudovište uči prepoznavati i imenovati svoje pomiješane osjećaje, postupno počinje razvijati svijest o samome sebi i kao rezultat toga stječe vlastiti mir. 

Čitatelji će uživati u ovoj didaktičkoj slikovnici koja na jednostavan i prijateljski način objašnjava socioemocionalni razvoj i koncepte boja. Ilustracije su maštovite, a izuzetno jasno i upečatljivo pomažu djeci u shvaćanju, prepoznavanju i imenovanju osjećaja. 

Slikovnicom "Raznobojno čudovište" Anne Llenas koriste se odgajatelji diljem svijeta za potrebe razvoja emocionalne inteligencije djece u dobi od tri do pet godina. Priča je razigrana i maštovita te vrlo moćna i prenosi jasnu poruku, a savršena je za djecu zbog jednostavnog teksta i stvaranja bliskosti s mladim čitateljima, uz pomoć izuzetno karizmatičnog glavnog lika, a uz to potiče i empatiju, socijalne vještine i samopouzdanje. Knjiga je u kratkom je roku postala svjetski hit, prevedena je na više od 30 jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –