Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anne Applebaum

Sumrak demokracije

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Dražen Čulić
  • 04/2022.
  • 148 str., meki uvez
  • ISBN 9789533138930
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U knjizi "Sumrak demokracije" Anne Applebaum prikazuje kakve opasnosti prijete demokratskim društvima i državama od populističkih, demagoških pokreta koji se pojavljuju u različitim zemljama. Povijesno iskustvo i znanje Anne Applebaum o suvremenoj Europi i Sjedinjenim Državama omogućuje joj detektiranje onog vječnog i posebnog kada je riječ o političkim opasnostima danas.

"Sumrak demokracije" nudi mnoge spoznaje o dugoj borbi između demokracijâ i diktaturâ. No, možda je najvažnije što knjiga ukazuje na to koliko je demokracija krhka, koliko ovisi o svakodnevnim odlukama, kako elitâ, tako i običnih ljudi. U ovoj se knjizi usredotočila na veliko pitanje kojim se intenzivno bavi i u Europi i u Americi, a to je pitanje u čemu je demokracija otišla krivim putem.

Ovaj jedinstveni dokument, napisan s puno energije, pameti i razumijevanja, njezin je odgovor. To je otrežnjujući, šokantan prikaz rasta autoritarizma na Zapadu.

Anne Elizabeth Applebaum (1964.) američka je novinarka i povjesničarka, stručnjakinja za razvoj civilnog društva u bivšim komunističkim zemljama srednje i istočne Europe. Dugogodišnja je kolumnistica Washington Posta i Atlantica.

Kritika je prihvatila i nagradila tri povijesne knjige koje je napisala o Sovjetskom savezu: "Crvena glad", "Željezna zavjesa" i "Gulag", za koju je dobila Pulitzerovu nagradu. U knjizi "Sumrak demokracije" Applebaum prikazuje kakve opasnosti prijete demokratskim društvima i državama od populističkih, demagoških pokreta koji se pojavljuju u različitim zemljama. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –