Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Cressida Cowell

Čarobnjaci iz davnine : Kucni tri puta

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ozren Doležal
  • 04/2022.
  • 396 str., meki uvez
  • ISBN 9789533138916
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Želja, Bodkin i Xar na početku trećeg nastavka lete na svojim vratima tražeći sastojke za čaroliju kojom će se Xar riješiti vještičje mrlje. Ispod njih progoni ih Željina majka, kraljica Sychorax koja je zapalila šumu kako bi uhvatila bića koja posjeduju Magiju i koja pomažu Želji i Xaru. Iznad njih lete vještice koje ih žele uloviti. U brzoj akciji kraljica Sychorax i njezini Ratnici uspijevaju ih sve uloviti i ubiti jednu od vještica, ali djeci upomoć stiže Caliburnova sestra, medvjedica Perdita i oni svi bježe. Željina je Magija sve snažnija, ona sve koncentriranija. Perdita ih dovodi u školu koju vodi i prvi puta se svi zajedno opuštaju i marljivo uče.

No, ubrzo moraju dalje je nove opasnosti vrebaju, a oni za sastajcima za istrebljenje vještica tragaju između divljošuma, Vječne šume, Jezera izgubljenih i Vodendemonova otoka. No morat će se opet suočiti s roditeljima, suprotstavljenim plemenima, prološću svojih roditelja, opasnim vješticama, ali i izdajom.


Ova planetarno popularna serija romana govori o odnosu s roditeljima, očekivanjima, ljudskim slabostima, samopouzdanju, oholosti, empatiji, onima koji se ne uklapaju u svoje sredine, odnosu prema osobi iz zaraćenog naroda, odnosu prema drugima, drugačijima, toleranciji, razumijevanju, prihvaćanju… Autoričina maštovitost u stvaranju čudesnih bića i njihovih osobina privlači brojne čitatelja, pa će tu pronaći razne vrste divova, vukodlake, ogre, bjesosmrdove, gobline, mrazomačke, mačkovišta, viloduhove, krznovilce, piskije…

Iako vrvi akcijom i neočekivanim obratima, u nastavku "Čarobnjaci iz davnine: Kucni tri puta" naglasak je stavljen na sazrijevanje djece. Duhovit, nježan, empatičan ovaj roman suptilno pokazuje važnost tolerancije i prihvaćanja različitosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –