Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Madeline Miller

Ahilejeva pjesma

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Maja Šoljan
  • 05/2022.
  • 328 str., meki uvez
  • ISBN 9789533139067
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Bili smo poput bogova u osvit svijeta, a naša je radost tako blistala da nismo vidjeli ništa do jedan drugoga. 

Grčka, doba junaka. Neprilagođeni mladi kraljević Patroklo protjeran je na dvor kralja Peleja. Premda su međusobno vrlo različiti, Pelejev savršeni sin Ahilej sprijatelji se s posramljenim kraljevićem. Dok izrastaju u muškarce, njihova bliskost sve je veća unatoč neodobravanju Ahilejeve majke, morske nimfe Tetide. Kad se sazna za otmicu Helene, Ahilej mora poći ratovati u daleku Troju i ispuniti što mu je suđeno. Rastrgan između ljubavi i straha za prijatelja, Patroklo odlazi za njim… 

"Ahilejeva pjesma" veličanstveno je ispripovijedana priča o dvojici naoko nespojivih junaka, njihovu nježnom prijateljstvu i odrastanju, o odanostima i slabostima, ljubavi i okrutnoj igri sudbine. Antičkoj priči iz Homerove "Ilijade" u ovome je romanu udahnut život dvadeset i prvog stoljeća što je autorici priskrbilo hvalospjeve kritike i čitatelja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –