Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Roberto Piumini

Moji prijatelji, književni junaci

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Paula Jurišić
  • Ilustracije: Elisa Paganelli
  • 05/2022.
  • 88 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533138961
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U knjizi "Moji prijatelji, književni junaci" nalaze se biografije 40 glavnih likova, junakinja i junaka iz slavnih književnih djela. Među njima su Matilda Roalda Dahla, šegrt Hlapić Ivane Brlić-Mažuranić, Jane Eyre Charlotte Brontë, Harry Potter J. K. Rowling, Frodo Baggins J. R. R. Tolkiena, Dorothy iz Čarobnjaka iz Oza L. Franka Bauma. Tu su i Anne Frank, Elizabeth Bennet Jane Austen, Homerov Odisej, kapetan Nemo Julesa Vernea, Sinbad iz "Tisuću i jedne noći", Don Quijote Miguela de Cervantesa, Sherlock Holmes Arthura Conana Doylea, Mowgli Rudyarda Kiplinga, Mary Poppins P. L. Travers i mnogi drugi. 

Ova knjiga zapravo sadrži 40 pozivnica na druženje s književnim junacima. Čitajući proživljavamo osjećaje junakinja i junaka, dijelimo njihovu bol, strahove i veselja, radujemo se njihovim pobjedama i avanturama, zajedno se s njima ljutimo i nadamo i na taj nam način oni postaju prijatelji. Oni nam otkrivaju svoje unutarnje sukobe i neslaganje s okolinom, mogu nam pružiti savjet ili preporuku, podijeliti s nama svoj pogled na život. Iako žive u raznim vremenima, neki u dalekoj prošlosti, neki u budućnosti, oni su s nama i u našoj sadašnjosti i tako postaju svevremenski. 

Osim priča o junacima književnih djela u ovoj ćemo knjizi doznati i ponešto o njihovim autorima te djelima u kojima se junakinje i junaci nalaze. Ova sjajno ilustrirana knjiga slavi ljubav prema knjigama i čitanju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –