Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Isabel Allende

Violeta

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Željka Somun
  • 07/2022.
  • 336 str., meki uvez
  • ISBN 9789532863147
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U romanu "Violeta" Isabel Allende ispisuje svojevrsnu kroniku, životni vijek jedne žene: od 1920., posljedica Prvog svjetskog rata i španjolske gripe, preko velike depresije i novog svjetskog sukoba, kroz uspone i padove totalitarizma i tirana do oblikovanja svijeta današnjice i suvremene pandemije, čarobnica proze tka priču Violete del Valle, koja iz perspektive neimenovane južnoameričke zemlje svjedoči najvećim previranjima dvadesetog stoljeća.

U pismima koja piše voljenom Camilu, Violeta pripovijeda o ljubavima i patnjama, siromaštvu i bogatstvu, borbi za ženska prava, majčinstvu i egzilu, o strašnim gubicima i silnim radostima. Na temelju vlastitih iskustava i dokumentarne građe, Allende je izmaštala neustrašivu junakinju koja na krilima strasti, odlučnosti i humora svladava sve bure povijesti. Spjevala je još jedan neodoljivo inspirativan ep za novo doba.


Violeta je puna života, nosi sve pred sobom kao bujica kad se izlije iz korita.
Scotsman

Uronire u sagu o životu punom strasti.
People

Isabel Allende rodila se 1942. u Peruu, a odrasla je u Čileu. Od sedamnaeste godine neumorno se bavi novinarskim i spisateljskim radom. Međunarodnu je slavu stekla već prvim romanom "Kuća duhova" (1982.). Otad je objavila više od dvadeset bestselera, koji su poželi zavidan kritički uspjeh. Među njima se ističu "O ljubavi i sjeni", "Eva Luna", "Kći sudbine", "Otok pod morem", "Paula" i "U jeku zime". Njezina su djela prevođena na više od četrdeset jezika: zabavna i poučna, prepliću maštovite priče s povijesnim događajima.

Uz književni rad, Isabel Allende aktivno se zauzima za ljudska prava. Nakon smrti kćeri Paule 1996. u njezino je ime osnovala dobrotvornu zakladu za potporu ženama diljem svijeta. Primila je petnaest počasnih doktorata i nagradu za životno djelo PEN-a, a Barack Obama dodijelio joj je Predsjedničku medalju slobode, najveće civilno odličje SAD-a. Isabel Allende živi u Kaliforniji i s više od 74 milijuna prodanih primjeraka ubraja se među najčitanije pisce u Latinskoj Americi, SAD-u i Europi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –