Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Isabel Allende

Zorro : Legenda počinje

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Ariana Švigir
  • 05/2006.
  • 416 str., meki uvez
  • ISBN 9536791765
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Pripovijest započinje godine 1790., u Gornjoj Kaliforniji, kada se mladi španjolski satnik zaljubi u Indijanku buntovne duše. Isabel Allende portretira likove od krvi i mesa, njihove vrline i slabosti, osjećaje i strasti; razotkriva nam jednostavan život španjolskih misija u Kaliforniji početkom devetnaestog stoljeća i uličnu vrevu Barcelone u jeku rata za neovisnost; indijanske obrede posvećenja i zagonetke tajnih društava; duhovnost kodeksa časti bez granica i proturječja ljudske duše. Pripovijedajući nam ovu priču baš kao iz starih vremena, Isabel Allende otimlje junaka zaboravu i udahnjuje mu život onkraj legende.

Zagonetan, pustolovan, smion i strastven… tako legenda opisuje Zorroa. Ovo je ljetopis iznimnog života i doba: života Diega de la Vege, bez krinke. Pripovijest započinje godine 1790., u Gornjoj Kaliforniji, kada se mladi španjolski satnik zaljubi u Indijanku buntovne duše.

Isabel Allende rodila se 1942. u Peruu, a odrasla je u Čileu. Od sedamnaeste godine neumorno se bavi novinarskim i spisateljskim radom. Autorica je romana Kuća duhova, Eva Luna, O ljubavi i sjeni, Beskonačni plan, Kći sreće, Portret u sepiji, romana za mlade Grad zvijeri, zbirke pripovijedaka Priče Eve Luna, te memoara Paula, Afrodita i Moja izmišljena zemlja. Isabel Allende živi u Kaliforniji i ubraja se među najčitanije pisce u Latinskoj Americi, SAD-u i Europi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –