Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Isabel Allende

Zorro : Legenda počinje

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Ariana Švigir
  • 05/2006.
  • 416 str., meki uvez
  • ISBN 9536791765
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pripovijest započinje godine 1790., u Gornjoj Kaliforniji, kada se mladi španjolski satnik zaljubi u Indijanku buntovne duše. Isabel Allende portretira likove od krvi i mesa, njihove vrline i slabosti, osjećaje i strasti; razotkriva nam jednostavan život španjolskih misija u Kaliforniji početkom devetnaestog stoljeća i uličnu vrevu Barcelone u jeku rata za neovisnost; indijanske obrede posvećenja i zagonetke tajnih društava; duhovnost kodeksa časti bez granica i proturječja ljudske duše. Pripovijedajući nam ovu priču baš kao iz starih vremena, Isabel Allende otimlje junaka zaboravu i udahnjuje mu život onkraj legende.

Zagonetan, pustolovan, smion i strastven… tako legenda opisuje Zorroa. Ovo je ljetopis iznimnog života i doba: života Diega de la Vege, bez krinke. Pripovijest započinje godine 1790., u Gornjoj Kaliforniji, kada se mladi španjolski satnik zaljubi u Indijanku buntovne duše.

Isabel Allende rodila se 1942. u Peruu, a odrasla je u Čileu. Od sedamnaeste godine neumorno se bavi novinarskim i spisateljskim radom. Međunarodnu je slavu stekla već prvim romanom "Kuća duhova" (1982.). Otad je objavila više od dvadeset bestselera, koji su poželi zavidan kritički uspjeh. Među njima se ističu "O ljubavi i sjeni", "Eva Luna", "Kći sudbine", "Otok pod morem", "Paula" i "U jeku zime". Njezina su djela prevođena na više od četrdeset jezika: zabavna i poučna, prepliću maštovite priče s povijesnim događajima.

Uz književni rad, Isabel Allende aktivno se zauzima za ljudska prava. Nakon smrti kćeri Paule 1996. u njezino je ime osnovala dobrotvornu zakladu za potporu ženama diljem svijeta. Primila je petnaest počasnih doktorata i nagradu za životno djelo PEN-a, a Barack Obama dodijelio joj je Predsjedničku medalju slobode, najveće civilno odličje SAD-a. Isabel Allende živi u Kaliforniji i s više od 74 milijuna prodanih primjeraka ubraja se među najčitanije pisce u Latinskoj Americi, SAD-u i Europi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –