Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Terry, Eric & Devin Fan

Projekt Barnabus

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ozren Doležal
  • 07/2022.
  • 78 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533138244
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U svijetu savršenih ljubimaca Barnabus je nesavršen, stoga je skriven od pogleda sve dok ga san o slobodi ne povede u opasnu pustolovinu zajedno s njegovim nimalo običnim prijateljima.

Duboko pod zemljom, ispod trgovine Savršeni ljubimci, gdje djeca mogu kupiti „savršena” bića stvorena genetičkim inženjeringom, postoji tajni laboratorij. Barnabus i njegovi prijatelji zatočeni su i žive u tom laboratoriju jer nitko od njih nije savršen… Svi su oni neuspješni projekti. Barnabus nikad nije bio izvan svojeg sićušnog staklenog zvona. Međutim, on sanja o tome da će jednoga dana vidjeti svijet iznad zemlje o kojemu mu je pripovijedao njegov prijatelj žohar Pip: svijet s blistavim, srebrnim jezerima, zelenim stablima i planinama koje sežu sve do neba, osvijetljene vlastitim zvjezdicama.

No Barnabus će morati doći do vanjskoga svijeta i prije nego što je mislio jer zelena gumena odijela namjeravaju reciklirati sve neuspješne projekte… a Barnabus ne želi da ga pretvore u nekog mekšeg i čupavijeg ljubimca s većim očima. On samo želi biti ono što jest. Stoga odluči da je kucnulo vrijeme za bijeg. Zahvaljujući svojoj maloj surli, i uz mnogo suradnje i hrabrosti, Barnabus kreće u potragu za slobodom ‒ i za mjestom gdje će on i prijatelji napokon biti prihvaćeni onakvi kakvi jesu.

Ova napeta, a topla priča prepuna nevjerojatnih detalja slavi hrabrost, solidarnost i različitost te govori o tome koliko je važno slijediti svoje snove i pronaći mjesto kojemu zaista pripadamo, mjesto u kojem savršenstvo znači biti vjeran sebi i svojim prijateljima.

Terry, Eric i Devin Fan braća su, pisci i umjetnici koji su odmalena smišljali priče, a "Projekt Barnabus" prva je slikovnica na kojoj su sva trojica zajedno radila. Braća Fan sanjare i rade u kanadskom Torontu, gradu s planinama osvijetljenim vlastitim zvjezdicama uz blistavo, srebrno jezero. Vrlo uspješno, jer njihovu su priču o nesavršenoj igrački, koja je napola slon, a napola miš, Kirkus Reviews i amazon.com proglasili najboljom slikovnicom 2020. godine.

Iste godine "Projekt Barnabus" osvojio je i jednu do najprestižnijih kanadskih nagrada Governor General's Literary Awards, a godinu kasnije i TD Canadian Children's Literature Award. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –