Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrea Beaty

Ada Vijugica i opasne hlače

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Dina Morić Bošnjak
  • Ilustracije: David Roberts
  • 07/2022.
  • 138 str., meki uvez
  • ISBN 9789533139098
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ada Vijugica obožava postavljati pitanja, a njezina je znatiželja nezasitna. Prava je znanstvenica koja izvodi pokuse kako bi dokazala i opovrgla hipoteze. I sve zaključke uvijek bilježi u svoju bilježnicu. Zanima je zašto vruća kava miriše, a hladna ne, što je zrak, koliko je mrava potrebno da bi pojeli jedan sladoled na štapiću, kako mravi pronalaze otopljene sladolede na štapiću u smrdljivim tenisicama ili kako se molekule plina kreću… i još mnogo, mnogo toga.

Kad stric njezine prijateljice Rosie Zakovice odleti u zrak u svojim slavnim hlačama ispunjenima helijem, Ada će morati primijeniti svoje znanje i izvesti nove zaključke kako bi ga spustili na tlo. I to brzo! Uz pomoć svojih prijatelja Radoznalaca – Rosie Zakovice i Iggyja Efekta te brata Arthura i nekih drugih prijatelja Ada će naučiti jasno objasniti svoje zamisli i na kraju spasiti stvar.

"Ada vijugica i opasne hlače" prvi je roman nastao prema slavnoj seriji slikovnica prema kojima je snimljena i Netflixova serija. Zabavan, smiješan i pametan roman za djecu od 6 do 10 godina, priznatog tandema Andree Beaty i Davida Robertsa, male će čitatelje na mudar način uvesti u svijet znanosti. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –