Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Svjetlana Gjoni

Shčngbîdébão

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 09/2022.
  • 336 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535205265
  • Cijena: 25.08 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sankt Peterburg 2000. Četrdesetogodišnja Lara stiže iz Zagreba u grad na Nevi, grad svojih predaka u kojem je u stanu pronađeno tijelo njezina prijatelja Louisa. Lara i Louis imali su kompleksan odnos u kojem je postojala i treća strana, Louisov partner Teo, slikar i student na tamošnjoj umjetničkoj akademiji. 

Od početnog krimi-zapleta priča se grana u nekoliko vremenski-prostorno razvedenih rukavaca te nas vodi u Zagreb poslije II. svjetskog rata, Beč, London, Hamburg, Italiju i diljem kontinenata, otkriva nam obiteljske povijesti i kosture u ormarima, ruske devedesete i svijet oligarha te život u umjetničkoj internacionalnoj zajednici Sankt Peterburga.

Svjetlana Gjoni vješto povlači brojne fabularne niti, piše strukturalno zanimljiv i žanrovski hibridan roman, razlaže životne priče svojih likova i u brojnim digresijama dotiče se umjetnosti, politike i društvenih prilika 20. stoljeća. "Shèngbĭde̒băo" impresivan je, lingvistički izazovan, ali i zabavan roman, koji nakon njezina V.B.Z-ovom nagradom ovjenčanog romana "Nula Nemo" potvrđuje da je riječ o moćnoj, samosvjesnoj i izuzetno zanimljivoj pripovjedačici.

Svjetlana Gjoni rođena je 1950. godine u Zagrebu. Diplomirala je filozofiju i ruski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pobjednica je natječaja izdavačke kuće V.B.Z. i portala Net.hr za najbolji neobjavljeni roman 2007. godine s romanom „Nulo Nemo“ koji je, prema vlastitom priznanju, napisala samo zato što ju inače prekidaju dok govori.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –