Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mariajo Ilustrajo

Poplava

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ozren Doležal
  • 08/2022.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533138831
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sve je počelo jednoga jutra kada su se životinje, koje žive u gradu, probudile i primijetile da je sve pomalo… mokro! Najprije im se problem vode koja je polako potapala grad činio nevažan i malen. Životinje se prilagođavaju, zabavljaju ili čak iskorištavaju novonastalu situaciju, ignoriraju očito prodiranje vode i nastavljaju živjeti svojim užurbanim životima, odvojene jedne od drugih i zaokupljene vlastitim problemima. No ubrzo se 'malo vode' pretvorilo u velik problem – POPLAVU! A onda su svi bili prisiljeni surađivati.

"Poplava" je dojmljiva pripovijest o strahu od suočavanja s problemima prije negoli postanu preveliki i hvalospjev snazi koja se rađa kada društvo nauči surađivati. Sjajna priča mlade umjetnice Mariajolo Ilustrajo (pravim imenom Mariajosé Gajate Molina) metafora je problema s kojima se susreće današnje društvo (klimatske promjene, pandemija i sl.), a kojima se većina ljudi prilagođava, ne razmišljajući o stvarnim problemima, ili ih čak iskorištava ne razmišljajući o drugima. Priča završava pozitivno te nam pokazuje da zajedničkim radom možemo riješiti probleme ili barem malo popraviti situaciju.

Mariajo Ilustrajo, španjolska ilustratorica, za ovu je duhovitu i poučnu priču osvojila nagradu New Talent Overall Winner na dodjeli World Illustration Awards 2020. godine, a bila je i na popisu finalista za Bologna Children’s Book Fair Exhibition 2021. godine kao i za Nami Concours 2021. godine. Zanimljivo je da je knjiga nagrađena i prije no što je uopće objavljena.

Mariajo Ilustrajo, pravim imenom Mariajosé Gajate Molina, podrijetlom je iz Španjolske, a posljednjih osam godina živi i radi u Velikoj Britaniji. U svojim se slikovnicama bavi globalnim temama na djeci primjeren način. Za prvijenac "Poplava" osvojila je nagradu New Talent Overall Winner na dodjeli World Illustration Awards 2020. godine, a ta je slikovnica bila i na popisu finalista za Bologna Children’s Book Fair Exhibition 2021. kao i za Nami Concours 2021. godine. U 2023. godini Mariajo je osvojila brojne i važne nagrade, a neke su od njih: Nagrada Klausa Fluggea, UKLA Book Award, English Association Award te Nagrada grada Madrida za književno stvaralaštvo za djecu i mlade.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –