Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Emmanuel Carrere

Joga

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Željka Somun
  • 11/2022.
  • 384 str., meki uvez
  • ISBN 9789532863239
  • Cijena: 18.50 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ovo je knjiga o jogi. Ili je barem bila.

Emmanuel Carrère proslavljen je pisac. Nakon dugih desetljeća emocionalnih previranja našao je uspjeh u životu – zdrav je, radi, ljubi. Meditira, nastoji promatrati svijet bez vrijednosnih sudova. U tom izoštrenom stanju svijesti kreće na desetodnevno povlačenje u šutnju u srcu Francuske, daleko od mobitela, knjiga i vlastite svagdašnjice. Usto skuplja materijal za novu knjigu: planira napisati vedar i koristan uvod u jogu.

Nakon četiri dana, kucaju mu na prozor : nešto se dogodilo. Silom prilika skraćuje boravak na povlačenju, vraća se u Pariz. U gradu vlada pomutnja. Vlastiti mu rad počinje zapinjati. Raspada mu se brak, raspada mu se veza s ljubavnicom. Koleba se između krajnosti – samouništenja i samokontrole, lucidnosti i ludila, zanosa i očaja. Priča koju je o sebi pripovijedao se rasplinula. A opet, živi dalje.

Ovo je knjiga o žudnji jednog muškarca da se oporavi i da bude bolji. Prošarana je sumnjom, pogoni je opasna međuigra fikcije i stvarnosti. Puna ljubavi, duhovita, mučna i duboka, “Joga“ će nas gurnuti prema vanjskim rubovima svijesti, gdje stvari napokon vidimo u pravom svjetlu.

Iz medija:

Carrèreova se majstorija vrti oko krajnje, čak sulude, iskrenosti. – Molly Young, The New York Times Book Review

Domišljat, nemiran, intelektualno smion, otvoren, apsolutno besraman. – James Wood, The New Yorker

Jedan od najvećih inovatora u suvremenoj francuskoj prozi. – Rachel Donadio, The New York Times

Emmanuel Carrère (1957.) francuski je književnik, scenarist i filmski redatelj. Osvojio je neke od najprestižnijih francuskih književnih nagrada (Prix Femina, Prix Renaudot, Grand Prix de Littérature Henri Gal de l’Académie française), kao i nagradu za životno djelo Francuske nacionalne knjižnice 2018. Hrvatskim je čitateljima poznat po romanu "Zimovanje" (SysPrint, 2003.) te prozama "Protivnik Božji" (AGM, 2003.) i "Neki drugi životi" (Algoritam, 2011.) u kojima osebujnim stilom spaja autobiografsko i autofikcionalno, dokumentarističko i memorijalističko pismo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –