Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bono Vox

Surrender : 40 pjesama, jedna priča

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Lada Furlan Zaborac, Mihaela Velina
  • 05/2023.
  • 616 str., meki uvez
  • ISBN 9789533139746
  • Cijena: 32.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Iznimna autobiografija borbenog umjetnika koji otkriva da je u najboljem izdanju kad nauči kako se predati. 

U autobiografiji frontmena irskog benda U2, "Surrender – 40 pjesama, jedna priča“, na više od 600 stranica, Bono Vox detaljno opisuje svoj život, od odrastanja u Dublinu, preko iznenadnog gubitka majke kad mu je bilo samo 14 godina, pa do humanitarnog rada i senzacionalnih turneja jednog od najistaknutijih rock bendova na svijetu s više od 170 milijuna prodanih albuma.

Surrender“ sadrži i prijevode pjesama benda U2, 24 stranice fotobloka, 40 Bonovih crteža, naslovnicu koju je Bono dizajnirao te svojom rukom ispisao hrvatski prijevod podnaslova.

„O važnim ljudima i susretima koji su na njega utjecali čitatelji mogu saznati kroz gotovo intimne detalje razgovora s, na primjer, Johnnyjem Cashom, Steveom Jobsom, Frankom Sinatrom, Michaelom Hutchinsom, Georgeom Bushem ml., Billom Clintonom, Lucianom Pavarottijem. Koncept knjige, koji se bazira na četrdeset pjesama, omogućava mu da podrobno prikaže podlogu nastanka svake od njih, kao i psiho-socijalni kontekst koji je poslužio kao nadahnuće. Ovo je opsežna knjiga, kao što je opsežan i Bonov doživljaj vlastite uloge u svijetu. Četrdeset pjesama poslužilo mu je kao zvučna podloga za prizore svog umjetničkog djelovanja, političkog aktivizma, poslovnih pothvata, ali i svoje religioznosti.“ – Lada Furlan Zaborac, prevoditeljica

Bono Vox, rođen kao Paul David Hewson, i U2 već četiri desetljeća pune stadione. Bend je prodao 170 milijuna ploča, osvojio 22 Grammyja i mnogo drugih nagrada, uključujući Freedom of the City of Dublin i Ambassadors of Conscience udruge Amnesty International. Živi sa suprugom Ali i četvero djece u Dublinu, u Irskoj. "Surrender" je njegova prva knjiga.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –