Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Braco Dimitrijević

Louvre je moj atelje, ulica moj muzej

  • Nakladnik: Fraktura
  • 06/2023.
  • 1128 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533585871
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Naslov autobiografije "Louvre je moj atelje, ulica moj muzej" – sažeto, precizno i točno opisuje umjetnički rad Brace Dimitrijevića, jednoga od najvažnijih suvremenih svjetskih umjetnika. Od svoje prve izložbe koju je imao kao desetogodišnjak u rodnom Sarajevu do svih najvećih svjetskih muzeja i galerija Braco Dimitrijević beskompromisno otvara nove poglede na umjetnost, uvijek se oslanjajući na tradiciju koju iščitava drugačije, neopterećen predrasudama, a svojim djelima osvaja srca milijuna.

Autobiografija Brace Dimitrijevića umjetničko je i životno putovanje na pet kontinenata na koje je autor krenuo noseći sa sobom dijelove svojih zavičaja, Sarajeva i Dubrovnika, nasljeđa svoga oca, jednog od najvažnijih jugoslavenskih avangardnih umjetnika Voje Dimitrijevića i svoje majke, izvanredne Jelene Dimitrijević. Poput najuzbudljivijeg romana Dimitrijevićeva autobiografija pokazuje da su strast, talent, upornost, neposustajanje pred naizgled nepremostivim preprekama oni elementi koji su potrebni da svijet razumije i prihvati drugačije, a da je umjetnički jezik univerzalan i razumljiv svima, od blaziranih bogataša do životinja u zoološkom vrtu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –