Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Isabel Thomas

Nevjerojatna pitanja i odgovori za laku noć

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Dina Morić Bošnjak
  • Ilustracije: Aaron Cushley
  • 05/2023.
  • 96 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533139319
  • Cijena: 19.80 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mogu li naučiti razgovarati sa životinjama?
Kako djeluje gravitacija?
Mogli li spavati otvorenih očiju?
Koliko je velik svemir?
Zašto nitko ne može škakljati sam sebe?
Zašto sam ja JA, a ne netko drugi?
Mogu li plivati u sladoledu?
Koliko je teška Zemlja?
Koji je najgori smrad na svijetu?
Zašto ne živimo vječno…?

Sve su to "nevjerojatna pitanja i odgovori za laku noć" na koja odgovore možete pronaći u ovoj zanimljivoj riznici informacija i promišljanja. Briljantni su to upiti kojima djeca zasipaju, zbunjuju i zapanjuju odrasle svaki dan. Fantastično zabavni i poučni odgovori Isabel Thomas skladno su združeni s odvažnim i privlačnim ilustracijama Aarona Cushleyja u ovoj zbirci neobičnih i čudesnih činjenica koje će radoznalci poželjeti iznova čitati.

No prisjetimo se stare mudrosti koja kaže da nijedan od odgovora na pitanja nije stopostotno točan ‒ i kao što će nam reći svaki znanstvenik, ne postoje savršeni odgovori! To su samo naši najbolji odgovori utemeljeni na dokazima koji su nam trenutačno dostupni. Kako znanstvenici nastavljaju eksperimentirati, istraživati, prikupljati i otkrivati nove podatke, tako će se i odgovori vjerojatno mijenjati. Nevjerojatna pitanja u ovoj knjizi pomoći će djeci u istraživanju života, svemira i svega u njemu ‒ a najbolje vrijeme za to (kao što svaki znanstvenik zna) jest prije spavanja. Tada se u dječjim glavama roje pitanja i pitanja, pa je vrijeme da nahranimo njihovu znatiželju i uronimo u više od 70 nevjerojatnih pitanja i zanimljivih odgovora.

I ne zaboravite, većina otkrića i ideja koje mijenjaju svijet potaknuta je nevjerojatnim pitanjem. Znanstvenici traže odgovore na različite načine. Neki vire u teleskope ili u mikroskope. Neki provode pažljivo isplanirane pokuse koristeći se sofisticiranim strojevima u vrlo opremljenim laboratorijima. Drugi eksperimentiraju u svojim umovima služeći se matematikom. Neki razgovaraju s ljudima (ili slušaju zamorčiće). A neki sasvim slučajno nabasaju na odgovor. Postoji toliko mnogo različitih načina da se bavimo znanošću i zato rasplamsajte maštu svojih mališana i pustite ih neka pitaju i propituju, uvijek i iznova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –