Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zdenko Mikša

Mali Miha na farmi automobila

  • Nakladnik: Knjiga u centru
  • Ilustracije: Zdenko Mikša
  • 07/2023.
  • 29 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538222580
  • Cijena: 14.70 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Slikovnica „Mali Miha na farmi automobila“ Zdenka Mikše predstavlja priču koja se temelji na strukturi Putovanja junaka. Junakovo putovanje, ili monomit, uobičajeni je predložak priča koje uključuju junaka koji odlazi u pustolovinu, pobjeđuje u odlučujućoj krizi i vraća se kući promijenjen ili transformiran.

Mali Miha je dječak koji obožava automobile. O automobilima sanja, razmišlja, te se igra s igračkama koji tematiziraju automobile. No to mu nije dovoljno, mali Miha žudi za pravim automobilom. Kako bi ostvario svoju želju odlazi na težak i dalek put. Nakon što pronalazi svojevrsni raj automobila, također dolazi do spoznaje da automobili nisu prikladni za njega te se zbog toga ne može njima služiti. Miha je zbog ovoga jako nesretan, no na sreću, susreće svinje koje se sprijatelje s njime te ga razvedre, u njihovom društvu nailazi na utjehu i zadovoljstvo. 

Ovo je priča o pronalasku samog sebe. Izazovima i junačkim pothvatima gradimo osobnost i upoznajemo se sami sa sobom. Nerijetko u životu spoznajemo kako život nije uvijek onakav kakav bismo htjeli da bude no upravo u takvim trenucima snaga našeg karaktera izlazi na vidjelo.

Ukratko, slikovnica „Mali Miha na farmi automobila“ želi poručiti kako je u redu raditi greške i da valja pokušati izvući najbolje iz svakog iskustva.  

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –