Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lars Kepler

Pauk

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Ivana Ramljak
  • 09/2023.
  • 504 str., meki uvez
  • ISBN 9789533586250
  • Cijena: 19.91 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Prije tri godine Saga Bauer primila je prijeteću razglednicu PAUK s opisom pištolja i devet bijelih metaka – od kojih je jedan namijenjen njezinu partneru, inspektoru Jooni Linni. Pošiljatelj je napisao da je Saga jedina osoba koja ga može spasiti. Saga je Jooni pokazala razglednicu, ali vrijeme je prolazilo, a prijetnja je izblijedjela kao besmislena provokacija.

Do sada. Vreća s raspadnutim tijelom pronađena je kako visi s drveta kod Kapellskära, a na mjestu ubojstva izbijeljena čahura. Policija ubrzo shvaća da im svirepi počinitelj, kroz komplicirane zagonetke, daje priliku da zaustave seriju ubojstava. Joona Linna i Saga Bauer, rame uz rame, pokušavaju riješiti zagonetku i spasiti označene žrtve. No čini se da uvijek stignu trenutak prekasno. Lov postaje sve osobniji i neizvjesniji. Možda je ovaj serijski ubojica nezaustavljiv...

Deveti nastavak svjetskog bestseler-serijala o policijskom inspektoru Jooni Linni šokantan na način kako to samo Lars Kepler može postići. Njegov serijski ubojica plete đavolski zamršenu mrežu mameći Joonu sve bliže zamci iz koje možda neće moći pobjeći. Ovo spuštanje u jezivi svijet PAUKA vrtoglavi je triler o zlu koje i kad nestane, nije potpuno nestalo.

Najprodavaniji roman u Švedskoj 2022.

Iz medija:

Kepler podiže ulog u vrtoglavom devetom nastavku serijala o inspektoru Jooni Linni... Uvjerljivost u kombinaciji s odlomcima gotovo nepodnošljive napetosti čini Pauka još jednim izrazito uspjelim dijelom u upečatljivom serijalu. – Publishers Weekly

Od svog debija s Hipnotizerom 2009. Alexandra Coelho Ahndoril i Alexander Ahndoril – dvojac koji stoji iza pseudonima Lars Kepler – pružili su Švedskoj i svijetu veličanstvenu zabavu i stekli reputaciju pisaca najbrutalnijih nordijskih kriminalističkih romana. Pauk definitivno opravdava tu reputaciju. – Kristianstadsbladet

Roman je filmski uzbudljiv, s nezaustavljivim slijedom događaja i dramatičnim mjestima... Pauk nije za one sa slabim srcem...Čitatelji će se zapetljati u Paukovu mrežu dok furiozno listaju stranice kako bi saznali što će se sljedeće dogoditi, a i nedvojbeno će odahnuti kad iz nje pobjegnu. – LoveReading

Smrtonosni lov sa snažnim emocijama, nezaustavljivim tempom i s mnogo toga na kocki. – Northern Scania

Lars Kepler pseudonim je književnice Alexandre Coelho Ahndoril i njezina supruga Alexandera Ahndorila. Pod tim pseudonimom 2009. objavljuju kriminalistički roman "Hipnotizer", a sljedeće godine jednako uspješan nastavak "Paganinijev ugovor". "Svjedok vatre" iz 2011. treći je, "Noćna mora" iz 2012. četvrti, "Uhoda" iz 2014. peti, a "Lovac na zečeve" iz 2016. šesti u nizu romana o inspektoru Jooni Linni. Ovaj serijal objavljen je u 40 zemalja i prodan u milijunima primjeraka. Film snimljen po romanu "Hipnotizer" svjetsku je premijeru imao na festivalu u San Sebastianu 2012. godine.

Alexandra Coelho Ahndoril rođena je 1966. u švedsko-portugalskoj obitelji. Odrasla je u Helsingborgu. Književna je kritičarka i trenutačno piše doktorsku disertaciju o Fernandu Pessoi. Njezin prvi roman "Zvjezdani dvorac", objavljen 2003., nagrađen je nagradom Catapult. U Švedskoj je prodan u više od 10.000 primjeraka. Druga knjiga "Brigitta i Katarina" objavljena je 2006., a treći roman "Master" 2009. U svojim djelima bavi se istraživanjem čovjekova sukoba sa znanosti, religijom i politikom. Živi sa suprugom i tri kćeri u Stockholmu.

Alexander Ahndoril švedski je dramaturg i romanopisac. Rođen je 1967. u Stockholmu. Autor je osam romana i petnaest kazališnih komada. Njegov je najpoznatiji roman "Redatelj" (2006.), priča o redatelju Ingmaru Bergmanu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –