Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Luca Kozina

Vidjet ćeš kad odrasteš

  • Nakladnik: Fraktura
  • 07/2024.
  • 168 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533587264
  • Cijena: 19.99 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kako preživjeti vlastito djetinjstvo? Dječji je svijet pun suprotnosti; istovremenog užasa i ushita, ranjivosti i prkosa, nevinosti i okrutnosti. Dječji je svijet nerijetko nalik na postapokaliptično igralište na kojem nema pravila, osim onoga da se – ostane živ.

Obitelj, koja bi trebala biti prostor sigurnosti i povjerenja, ponekad je mjesto gdje nam se zadaje najviše udaraca. Škola i susjedstvo često postanu poprišta užasavajućeg vršnjačkog nasilja. Prepušteni sami sebi, djevojčice i dječaci tada će, kao u pričama Luce Kozine, početi stvarnost promatrati kao kazališnu predstavu, postati žrtve ili nasilnici, upadati u nezdrave odnose, maloljetničke trudnoće, depresiju.


Zbirkom priča "Vidjet ćeš kad odrasteš" Luca Kozina suočava nas pripovijedajući iz dječje perspektive s nasilnim i licemjernim društvom u kojem živimo, koje pred problemima djece i mladih zatvara oči, iako se neprestano govori o brizi za njih. Svjesna da u gotovo svakom djetinjstvu postoji skriven jedan mali pakao pred kojim okolina zatvara oči, Luca Kozina taj pakao nepretenciozno i uvjerljivo razotkriva dajući autentičan prikaz dječje nemoći, straha, ali i nade. Koliko god pukotine kroz koju svjetlost može proći bile neznatne, nada je u ovim pričama opipljiva, i skriva se neočekivanim nježnostima, ili prijateljstvu. I ponekad zaista spasi nečiji život.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –