Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Steve Berry

Templarska ostavština

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Kristijan Jovanović
  • 10/2006.
  • 428 str., meki uvez
  • ISBN 9532016112
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Bivši američki agent Cotton Malone uživa u tihom životu vlasnika antikvarijata u Kopenhagenu sve dok neočekivani telefonski poziv ne probudi njegove uspavane instinkte i vrati ga u svijet spletki za kojeg je mislio da ga je zauvijek napustio. Sve počinje neočekivano nasilnom pljačkom, a Cotton Malone jako dobro poznaje žrtvu – to je njegova bivša šefica Stephanie Nelle, koja se nalazi daleko od kuće, u misiji koja nema nikakve veze s njezinom specijalnošću (a to je nacionalna sigurnost).

Ona putuje Europom opremljena klupkom prastarih zagonetki i misterija koje su stoljećima mučile znanstvenike i avanturiste u potrazi za blagom i znanjima kojima se gubi trag u četrnaestom stoljeću. Stephanie Nelle ima opasnog takmaca u Raymondu de Roquefortu, tajanstvenom zelotu, i armiji njegovih ubojica. Cottone Malone instinktivno se priključuje ovom pogibeljnom sukobu, no što više bude saznavao o srednjovjekovnim tajnama koje su okruživale nekada bogate i moćne templare, bezobzirno uništene od ruke Inkvizicije, to će i njegov život biti sve ugroženiji. Na kraju ovog smrtonosnog zapleta ispunjenog osvajanjima, intrigama, izdajstvima i pohlepnom željom za vlašću, nalazi se razorno otkriće koje bi, ako dospije u krive ruke, moglo srušiti civilizaciju kakvu poznajemo.

Prva tri romana Stevea Berryja ("The Amber Room", "The Romanov Prophecy", "The Last Templar") omiljenog pisca Dana Browna, postali su bestseleri, no "Templarska ostavština" ("The Templar Legacy"), iako objavljena 2006. godine već je prevedena na tridesetak svjetskih jezika. Steve Berry po zanimanju je odvjetnik, a pisanju ga je privukao interes za povijest.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –