Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mihajlo Pantić

Žena u muškim cipelama

  • Nakladnik: Profil
  • 11/2006.
  • 259 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9531203474
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Pantićeve priče, sa snažnim pečatom fikcionalnog autobiografizma, na izvjestan, autorski prepoznatljiv način, reflektiraju učinke depresivnog i represivnog rada historije u posljednjoj četvrtini XX stoljeća. U knjizi «Žena u muškim cipelama» (the best of) sačinjen je presjek iz novijih faza Pantićevog rada (novobeogradska trilogija: «Novobeogradske priče», «Sedmi dan košave», «Ako je to ljubav») koje su, prema jednodušnom stavu čitateljske publike i kritike, reprezentativan primjer nove, a stare dobre kratke priče u koju kao u kakvo jezičko skladište staje sve ono vrijedno što o životu još treba reći.

Priče Mihajla Pantića prevođene su na dvadesetak jezika, uvrštene u mnoge antologije i preglede, i objavljene u više posebnih stranih izdanja. Pantić je sveučilišni profesor, urednik u izdavačkim kućama i časopisima, stalni kritičar prestižnih magazina, vrlo aktivan u književnom životu i književničkim ogranizacijama, svakako jedno od najvažnijih imena suvremene srpske književnosti.

Mihajlo Pantić (1957., Beograd), prozni pisac, kritičar, profesor Beogradskog univerziteta. Njegove priče prevedene su na više od dvadeset jezika i, uz posebna izdanja, uvrštene i u mnoge antologije i preglede.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –