Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Velid Ðekić

Volite li Rijeku?

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Fotografije: Siniša Mazulović
  • 11/2006.
  • 232 str., meki uvez
  • ISBN 9532015906
  • Cijena: 33.18 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«Volite li Rijeku?» precizan je i vješto napisan kulturalni traktat, kulturnopovijesni esej o Rijeci i pripadnoj joj okolici. Književni kritičar, književnik, novinar, publicist i vrsni znalac riječke glazbene scene Velid Ðekić u ovoj knjizi otkriva po čemu je Rijeka odavno hrvatsko mediteransko i srednjoeuropsko središte, ali otkriva i topose što svjedoče o njenu sadašnjem regionalnom statusu.

Osim dijela eseja koji akribično artikulira negdašnje i sadašnje kulturne, političke, ekonomske i duhovne punktove, u njegovu »literarnijem« dijelu, interpretacijski omekšanom i lucidno improvizirajućem, autor nas upoznaje s bizarnim, pa i trivijalnim detaljima koji nam zaokružuju jednu doista rijetku pripovijest o gradu.

«Volite li Rijeku?» knjiga je pisca, arheologa grada koji kreativno tumači, ali i nadopisuje, njena zapostavljena ili neosviještena mjesta. Ne čudi stoga što ovo izdanje o Rijeci podrazumijeva i kontroverzne epizode – prvovrsno onu o tvorcu prve fašističke države u povijesti, pjesniku i nacionalistu D'Annunziju – ili posve neprigodničarske tonove o torpedu ili samostalnoj Državi Rijeci.

Na više od 200 stranica, bogato ilustrirana sa 227 fotografija, «Volite li Rijeku?» čita se kao knjiga iznimne faktografske i interpretacijske vjerodostojnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –