Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
William Glasser

Psihijatrija može biti opasna za vaše mentalno zdravlje

  • Nakladnik: Alinea
  • Prijevod: Mirjana Zećirević
  • 06/2006.
  • 240 str., meki uvez
  • ISBN 9531801363
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U zadnjih dvadeset godina psihijatrija je učinila zaokret od savjetovanja prema liječenju medikamentima. Dr. William Glasser ponovno u središte pozornosti stavlja mentalno zdravlje. On objašnjava što je to mentalno zdravlje i na koji način svatko od nas može, primjenjujući nove zamisli izložene u ovoj knjizi, unaprijediti vlastito mentalno zdravlje ili pomoći djeci i drugim članovima obitelji da unaprijede svoje.

Dr. Glasser upozorava na ove opasnosti:
• dijagnosticiraju da ste mentalno bolesni i kad to niste;
• tretiraju vas zbog te nepostojeće dijagnoze, često uz pomoć štetnih lijekova poput prozaca, zolofta i ritalina i, što je najgore od svega, kažu da ništa ne možete učiniti za sebe.

Ova knjiga pruža znanstvene dokaze o tome da nema ničeg pogrešnog u vašem mozgu i da ne trebate nikakvu tabletu sreće (mnogi psihijatri smatraju, primjerice, da shizofrenija nije mentalna bolest. Ona je samo jedan od načina kako se nesretni ljudi nose sa svojom patnjom.) Knjiga poučava o tome kako možete sami ili uz pomoć svoje obitelji, bez ikakvih troškova i rizika unaprijediti vlastito mentalno zdravlje. Ako ste vi ili netko iz vaše obitelji dijagnosticirani kao mentalno bolesna osoba, ovo je knjiga koju trebate pročitati.

U ovoj knjizi dr. Glasser objašnjava razloge zbog kojih trebamo biti zabrinuti radi prevladavajućeg načina na koji psihijatrija skrbi o našem mentalnom zdravlju. Bez korištenja uobičajene medicinske terminologije, on objašnjava potrebu promjene načina skrbi u području mentalnog zdravlja. Ali William Glasser ide i dalje. On nas upoznaje s alternativnim pristupom skrbi za mentalno zdravlje.

***

Dr. William Glasser je svjetski poznat psihijatar, autor teorije izbora i realitetne terapije koji poučava širom svijeta. Utemeljitelj je i predsjednik Instituta Williama Glassera u Los Angelesu (web stranica Instituta je: www.wglasser.com) Autror je brojnih knjiga od kojih: «Realitetna terapija: Novi pristup psihijatriji» (1965.) «Škole bez uspjeha» (1969.), «Pozitivna ovisnost» (1976.), «Kvalitetna škola: Voditi učenike bez prisile» (1998.), «Teorija izbora: Nova psihologija osobne slobode» (1998.) «Za roditelje i tinejdžere: Rušenje barijera između vas i vašeg tinejdžera» (2003.), i dr.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –