Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marinko Ð. Učur Sandra Laleta Sandra Laleta

Konvencije Međunarodne
organizacije rada : S komentarima

  • Nakladnik: TIM press
  • Nakladnik: Pravni fakultet u Rijeci
  • 03/2007.
  • 432 str., meki uvez
  • ISBN 9789537177164
  • Cijena: 39.82 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U ovoj su knjizi na 432 stranice po prvi puta na jednome mjestu objavljeni izvorni tekstovi svih konvencija Međunarodne organizacije rada donesenih od 1920. godine te konvencije koje je nakon 1991. godine notificirala Republika Hrvatska. Sadrži originalne tekstove 45 konvencija, 3 objave, 4 preporuke i 2 uredbe. Svi tekstovi konvencija, objava, preporuka i uredbi popraćeni su stručnim komentarima autora, koji u uvodnome dijelu knjige objavljuju i najvažnije informacije o Međunarodnoj organizaciji rada i načinu donošenja konvencija.

Ovaj priručnik nije namijenjen samo studentima prava i pravnicima već komentari autora omogućuju svima jednostavan uvid u sadržaj i značaj konvencija Međunarodne organizacije rada koje su dio pravnoga sustava Republike Hrvatske i po pravnoj su snazi iznad domaćih zakona. Uz temeljne univerzalne dokumente UN-a ovo su najsveobuhvatniji izvori radnoga prava, odnosno temeljnih ljudskih prava i sloboda. Konvencije su objavljene izvorno u skladu s Odlukom o objavljivanju konvencije MOR-a kojih je Republika Hrvatska stranka temeljem notifikacije o sukcesiji, kako bi se sačuvala originalnost tekstova konvencija u onom obliku i sadržaju kada su i kako objavljene.

Knjiga «Konvencije Međunarodne organizacije rada» s komentarima, autora prof. dr. sc. Marinka Učura i mr. sc. Sandre Laleta odlukom Pravnoga fakulteta u Rijeci uvrštena je u obveznu literaturu za studente prava kao sveučilišni udžbenik.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –