Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomislav Čadež

lijecenikatolik.hr

  • Nakladnik: Durieux
  • 06/2007.
  • 107 str., meki uvez
  • ISBN 9789531882613
  • Cijena: 9.29 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka poezije «lijecenikatolik.hr» (muška poezija) sastoji se iz osam ciklusa: Pisma starom u grob, O životinjama, Elementi, Upute za smrt, Kroatističke studije, Odbrojavanje, Portret umjetnika iz Limba i Poslije kraja.

Autor se u prvom ciklusu koristi poetskim formama kako bi obliovao monologe i dijaloge sa svojim već preminulim ocem. Pjesme u ciklusu Elementi otkrivaju nam cinični i ironičan stav spram svijeta oko sebe. U ciklusu Upute za smrt autor nam oštro i precizno razgolićuje svoj odnos spram smrti. U ciklusu Portret umjentika iz Limba autor nam habro i iksreno portretira prijatelje. U zadnjem ciklusu autor nam kroz svakodnevne situacije razotkriva i razgolićuje svoj unutrašnji svijet, a time i osjećaje čitave jedne generacije.

"Lijecenikatolik.hr" sadrži pjesme koje spadaju u najjače poetske iskaze danas.

Autorovi stihovi su oštri, precizni, surovi, te u svakom trenutku razotkrivaju i razgolićuju naš unutrašnji i vanjski svijet.

Tomislav Čadež, rođen 1969. u Karlovcu, objavljuje u novinama od 1983., a profesionalno se bavi novinarstvom od 1993., kao kritičar, redaktor, urednik i reporter. Pokrenuo 1990. s grupom suradnika književni časopis „Godine“. Prvi stalan posao: urednik u tjedniku OK!, potom redaktor u Areni, urednik deska u Nacionalu, urednik u Globusu, redaktor u Playboyu, zatim samostalni novinar te kazališni i tv-kritičar Jutarnjeg lista. Studirao hrvatski južnoslavenske jezike i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Objavio: "Put u Hollywood", pjesme (Pop&pop, Zagreb 2002.), "liječenikatolik.hr", pjesme, (Durieux, Zagreb 2007.), "Gospodar Karlovca", poezija (Durieux, Zagreb 2009.), "Bitka za pravopis", monografija iz lingvistike (Jutarnji list, Zagreb, 2013.), "Kalendar", poezija (u pripremi).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –