Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomislav Čadež

Gospodar Karlovca

  • Nakladnik: Durieux
  • 12/2008.
  • 135 str., meki uvez
  • ISBN 9789531882910
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pjesme Tomislava Čadeža daleko su od lirskog. U ovoj knjizi on je opori suvremenik, ironični autobiograf, pametni čitač i ranjivi svjedok, uvjerljivi, skoro naturalistički pripovjedač ali i slikar bogatih egzotičnih pejzaža. Ova precizno i disciplinirano komponirana zbirka tako je politička je koliko i krajnje privatna, javna i iskrena, moderna i starinska. Osobito u dugim, pripovjednim i filozofskim pjesmama Čadež koresponidra s onim ponajboljim u suvremenoj svjetskoj poeziji i poetskoj prozi jednog Brucea Chatwina ili W.G. Sebalda.
( bilješka nakladnika )

Tomislav Čadež, rođen 1969. u Karlovcu, objavljuje u novinama od 1983., a profesionalno se bavi novinarstvom od 1993., kao kritičar, redaktor, urednik i reporter. Pokrenuo 1990. s grupom suradnika književni časopis „Godine“. Prvi stalan posao: urednik u tjedniku OK!, potom redaktor u Areni, urednik deska u Nacionalu, urednik u Globusu, redaktor u Playboyu, zatim samostalni novinar te kazališni i tv-kritičar Jutarnjeg lista. Studirao hrvatski južnoslavenske jezike i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Objavio: "Put u Hollywood", pjesme (Pop&pop, Zagreb 2002.), "liječenikatolik.hr", pjesme, (Durieux, Zagreb 2007.), "Gospodar Karlovca", poezija (Durieux, Zagreb 2009.), "Bitka za pravopis", monografija iz lingvistike (Jutarnji list, Zagreb, 2013.), "Kalendar", poezija (u pripremi).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –